Ain Zhalta, al Chouf


Cedres a Ain Zhalta, al Chouf

Cedres a Ain Zhalta, al Chouf

Ahir vaig estar caminant per la regió del Chouf (o Xuf si calgués catalanitzar-lo), les muntanyes on viuen els drusos. A Ain Zhalta hi ha una reserva de cedres realment agradable, on regalar-te una estona de calma, de bones vistes, temperatura agradable i una calma difícil de trobar a Beirut (o simplement impossible).

Però una visita al Chouf permet veure una regió totalment diferent de Beirut, o del nord del país, i no diguem del sud, pla i sense gaires muntanyes. La gent allà és diferent, en part perquè hi ha una gran proporció de drusos, tot i que s’hi troben també cristians i alguns musulmans.

Com sempre, el Líban t’ofereix coses diferents. Ahir, per exemple, mentre acabàvem el joc que havíem preparat per als petits del Club Alnaïr, van aparèixer quatre o cinc cotxes carregats de drusos que van entrar a la reserva de cedres amb els seus cotxes. La immensa majoria de libanesos, si els preguntes què podien estar fent, et contestaran tranquil·lament que anirien a fer pràctiques de tir.

Drusos amb els seus vestits tradicionals (i habituals)

Drusos amb els seus vestits tradicionals (i habituals)

I suposo que efectivament era això el què anaven a fer, veient els walkies que portaven, la coordinació de l’operació d’entrada a la reserva, i la incomoditat que mostrava el vigilant que va aparèixer només per a obrir la barrera que hi ha al camí.

2 Responses to Ain Zhalta, al Chouf

  1. canyardo ha dit:

    Però…els drusos, no són també musulmans?

  2. ferrancanet ha dit:

    “Oficilament”, sí. Però entre els musulmans hi ha qui no els considera com a tals. Per a saber-ne més es pot llegir l’article de Wikipedia en anglès sobre els drusos.

Deixa un comentari