Perfil


Algú m’ha demanat que escrigui alguna cosa en el meu perfil. No és una feina fàcil. Suposo que per això a WordPress el perfil està tan amagat que és impossible de trobar. Intentaré donar algunes dades sobre la meva vida per a poder-vos fer una idea, tot i que potser serà equivocada…

Fill de manresans, nascut fa més de trenta anys a Barcelona. Sóc de l’abril del 74, de la generació del Baby boom. Vaig estudiar a l’escola Santa Anna (ara celebrem 20 anys que vam acabar el famós ), després a l’escola Pia de Diputació i el COU al Jaume Bofill. Quan em toca repassar tot això tinc la mateixa sensació que quan jo sentia a parlar del Preu!

I després de l’època escolar… comença la festa! Faré un resum dient que vaig passar una temporada a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, després vaig fer Magisteri i finalment (o no) Comunicació Audiovisual a la UOC… Professionalment podríem dir que sóc mestre, ja que m’hi he dedicat gairebé 10 anys, a les escoles La Farga i Mestral.

I, per què estic al Líban? És una bona pregunta, però em sembla que no és el lloc per contestar-la… El fet és que, després de 5 anys vivint a Terrassa, un a Igualada i un altre fantàstic a Roma, ara estic a Beirut, descobrint moltes coses i intentant fer alguna feineta com a corresponsal d’una agència de notícies italiana. I si algú s’ha quedat amb ganes de saber-ne més… que ho pregunti!

Com que el bloc pretén informar del què interessa a la gent que el llegeix, qualsevol comentari, proposta o similar serà ben rebut i, sempre que pugui, contestat.

19 Responses to Perfil

  1. Jordi Bacardit ha dit:

    Benvolgut Ferran,

    Els de VilaWeb hem estat llegint el teu bloc, i ens agradaria poder parlar amb tu per telèfon per fer-te una petita entrevista. Com ho veus? Fóra possible? Si no, et podríem passar les preguntes per e-mail.

    Esperem que les coses millorin aviat.

    Ben cordialment,

    Jordi Bacardit.

  2. Luis Vericat ha dit:

    Ferran, un fuerte abrazo desde Barcelona. Ayer estuve de excursión por Andorra y coincidí con tus padres, que demostraron que son unos auténticos montañeros.

    Espero que estés bien por esas tierras y que pronto llegue la paz. Nos acordamos mucho de ti y de todos los que estáis por ahí sacando adelante ese precioso país.

    Un fuerte abrazo.

    Luis Vericat

  3. mònica ha dit:

    Hola Jaume, des de fa uns dies estic seguint els comentaris que fas al teu blog ja que la meva intenció “era” o ¨és” viatjar al Líban aquest estiu per estudiar àrab en una universitat de Tripoli. Els aconteixametns d’aquests darrers dies, tot i la meva inconsciència, em fan pensar que això no serà possible i em dol molt. Per una banda pel què pot significar un conflicte bèlic en qualsevol indret del món i per l’altra i egoistament pensant amb els meus desitjos i expectatives de poder conèixer aquest país que em fascina.
    Doncs de moment aquest és el meu comentari i a ser possible la teva opinió al respecte.
    Una abraçada i gràcies per mantenir-nos informats.
    Mònica
    pd: el teu blog me la passat una amiga teva de bcn que curiosmanet també és diu Mònica i amb qui només em coincidit casualment en un dinar a manresa (tot i que les casualitats no existeixen, oi?)
    ***no sé si és amiga del meu germà Jaume… (?)

  4. Marta Muixí Casaldàliga ha dit:

    Hola Ferran,

    buscant informació sobre el Líban m’he topat amb el teu blog. La qüestió és que l’any passat vaig estar un mes a Cisjordània, coneixent, amb una organització francesa, les conseqüències que suposa l’ocupació israeliana per a la vida quotidiana dels palestins. Després d’aproximar-me a aquesta trista realitat però també a una societat tan plena de vida i esperança, malgrat tot, com és la societat palestina.

    Després d’aquesta experiència, se’m van confirmar les ganes de conèixer altres països de la zona, que m’ajudessin a completar al meu cap el complex puzzle que conforma el Pròxim Orient. En aquest sentit, aquest estiu estem planejant de venir al Líban especialment, per conèixer, especialment, els camps de refugiats que hi ha al sud del país, on es congreguen molts despalaçats de l’ocupació israeliana, així com també de l’ocupació de l’Iraq. Així que ens interessaria molt si ens poguéssis facilitar algun contacte d’alguna organització (local preferentment) que coneguis que hi estigui treballant i amb la que poguem col·laborar i aprendre.

    Bé… perdó pel rollo! Espero que et puguis posar en contacte amb mi a través del correu per parlar-ne i, fins i tot, trobar-nos a Beirut.

    En tot cas, moltes gràcies avançades, felicitats pel blog i molts records des de Manresa!
    Marta Muixí Casaldàliga.

  5. valentitorra ha dit:

    Per molts anys, Ferran!

    Valentí Torra

  6. francesc ha dit:

    Hola Ferran,
    una molt bona amiga em va recomanar el teu blog; la visió que ens dónes d’aquest país és completament diferent a la que rebem per part dels mitjans de comunicació. Darrera les “males” notícies hi ha quelcom més, hi ha un país i una gent. Sempre és d’agrair que visions com la que tu fas d’aquesta terra ens ajudin a evitar el monopensament o pensament únic sobre les coses. Es per això que vaig afegir la teva pàgina com a enllaç. Moltes gràcies pel suport i els ànims. A Reveure.

  7. collgros ha dit:

    Adiu germa de perpiña . Soy natvo de Beit Chebab

  8. bona nit Ferran!

    Des de Tarragona una salutació cordial!
    El teu bloc és una molt bona forma de copsar la realitat del Líban.
    Espero llegir-te sovint.

    Forta encaixada!
    Xavier

  9. Chantal ha dit:

    Hola Ferran,

    Buscant informació sobre cursos d’àrab a Beirut m’he trobat amb el teu blog. Sóc de Girona i aquest estiu (1 mes) voldria fer un curs intensiu d’àrab a Beirut. Com que no hi ha massa informació i no sé la fiabilitat dels cursos he pensat que potser em podries aconsellar sobre on dirigir-me per trobar aquesta informació o si em pots fer cinc cèntims del tema allotjament(residències, hostals,apartaments etc..) que no siguin gaire cars, t’ho agrairia molt perquè vaig molt perduda !! Gràcies !! Chantal

  10. Chantal ha dit:

    Moltes gràcies per la informació!

    Chantal

  11. Pedro Pablo vico robles ha dit:

    Querido Ferràn : Desde Barcelona, quiero valorarte tantas cosas magníficas que realizas en Beirut.Le pido a mi hijo Borja, que está en el cielo, que te ayude en toda tu labor.Yo también te encomiendo.Un abrazo.Pedro Pablo

  12. хостинг ha dit:

    Hvala za intiresnuyu iformatsiyu

  13. WAEL ha dit:

    HOLA Ferran,
    GRACIAS PER ESCRIURE DEL MEU PAIIS EN LA VERITAT I LA SUBJECTIVITAT ..

    UN GRAND MERCI DE UNA LIBANES VISC A MANRESA …..

  14. mariano arranz ha dit:

    Hola Ferran,

    Em dic Mariano, Ja algun altre cop havia seguit el teu blog.

    Ara contacto amb tu perquè m’agradaria saber més sobre l’ong per a la qual vares treballar. ¿quines possibilitats reals existeixen realment de fer feina alla?¿?¿

    Si em pots passar dades i més informació via correu electrònic t’estaria molt agraït.

    Sincerament.

    Mariano Arranz

Deixa un comentari