El Líban


Fer una explicació de qualsevol país és una tasca difícil. Si el país té una llarga història, l’explicació, necessàriament, serà més complexa. Si, a més, la població del país està formada per una barreja de religions i cultures diferents, l’explicació encara es complicarà més. El Líban té una història que es remunta fins els orígens de la humanitat, amb una ciutat, per exemple, que tindria més de 5.000 anys. I una població on s’hi troben, des de fa segles, cristians, musulmans i jueus (i tant entre els cristians com entre els musulmans, amb diferents grups: maronites, grec-ortodoxes, melquites, siríacs, coptes… entre els cristians; i xiïtes, sunnites, alauites… entre els musulmans).

Explicar el Líban queda absolutament fora de les meves possibilitats. Tot i així, procuraré oferir algunes dades que permetin fer-se una idea més propera a la realitat de la que es pot tenir des d’allà.

Una introducció al Líban

Una mica d’història

Alguns llocs del país

Per a situar-vos ràpidament us poso alguns mapes de la zona, i un enllaç on trobareu un mapa tradicional en anglès per on podreu passejar-vos al vostre gust. I per als que encara no ho hagueu vist us recomano un viatge al Líban amb Google Earth!

Mapa del National Geographic

Mapa del National Geographic

Deixo per un altre dia la discusió (o llista) dels noms de les ciutats libaneses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: