Toca treballar!


Hillary Clinton, anunciant la represa de les negociacions

Hillary Clinton, anunciant la represa de les negociacions

Avui s’ha anunciat que es reprenen les negociacions directes entre Israel i Palestina. Evidentment, es tracta d’una molt bona notícia, que arriba un parell de dies després que es reconegués el dret dels palestins refugiats al Líban a exercir els mateixos treballs que poden fer els estrangers que viuen aquí.

Es tracta d’una molt bona notícia, a la que s’ha arribat després de molts obstacles, i que té per davant, segurament, encara més obstacles dels que es poden imaginar. Indubtablement, hi ha gent que no vol la pau, a Israel, a Palestina i on sigui. Hi ha gent que viu de la guerra i de les tensions (i no cal pensar només en els que es dediquen a vendre armes… la vida és, sovint, molt més sorprenent!)Però no es pot deixar escapar l’ocasió per aconseguir el què seria una de les millors notícies en molts anys.

A mesura que avancin les negociacions es veurà què hi ha de bones intencions i què hi ha d’intencions concretes, fins on està disposat a arribar cada una de les parts implicades. Serà interessant veure què passa.

Però no puc evitar de pensar en les conseqüències d’un diàleg d’aquest tipus per al Líban. Si Israel arribés a fer les paus amb Palestina, la resta de països àrabs que fins ara li han oposat resistència, què faran? Continuaran amb el discurs gairebé histèric? I coneixent la història de l’estat d’Israel, fins a quin punt, ara, estaran disposats a fer unes converses a fons, o buscaran utilitzar això per justificar altres coses? De cara a l’opinió pública mundial (si és que existeix…), que ara que Israel ha cedit a seure amb els palestins fos atacada per (posem un exemple qualsevol) Hesbol·là li oferiria una molt bona excusa per prendre represàlies… I no sé fins a quin punt, insisteixo, governs com el d’Iran estan preparats per a la creació de l’Estat de Palestina…

Però deixem que el temps ens porti la resposta a tantes qüestions. I mentre, com en altres ocasions importants he proposat, és un bon moment per demanar a Déu un dels miracles més grans que podrien arribar: la pau a la Terra Santa! Insh’Allah!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: