Una d’espies


Caces israelians sobrevolant Tyr

Caces israelians sobrevolant Tyr

Fa un parell de dies es podia llegir a la premsa libanesa la notícia de la detenció de dos germans acusats de treballar en favor d’Israel, proporcionant informació que podria haver estat utilitzada per a atacs contra Hesbol·là i en l’atemptat contra el seu responsable militar a Síria fa uns mesos.

En general, ja n’he parlat altres vegades, el rumor al Líban substitueix sovint a la informació. Com que la majoria de mitjans de comunicació depenen directament d’algun partit, la informació que transmeten és bastant tendenciosa. Quan Israel està pel mig, el tema pren dimensions preocupants, i si hi ha un espia pel mig, s’arriba a límits realment preocupants. En la notícia d’aquests dies, ja es comença a culpar de tots els mals al suposat espia, però al mateix temps sorprèn veure els comentaris que deixa la gent al peu de la notícia…

Durant la guerra del 2006 entre Israel i Hesbol·là, se l’hauria vist amb una càmera de vídeo filmant possibles objectius a la Bekaa. A més, hauria estat controlant el barri on van assassinar en Mungieh fa uns mesos. Suposo que els que ara l’acusen de tot això en el seu moment deurien veure-ho com la cosa més normal del món. Però segurament mai sabrem què hi ha de veritat en tot això. Que Israel té gent treballant al Líban és evident, però el què no és tan normal és que comencin a aparèixer informacions dos anys després de la guerra on se l’hauria vist passejant amb la càmera de vídeo.

Ara, tenint en compte aquesta notícia, entendreu perquè no poso gaires fotografies meves de Beirut… I és que és una de les coses a les que encara no m’he acostumat: el fet de no poder fer fotografies tranquilament, per por a què qualsevol persona et pugui pendre per un espia treballant per a qualsevol organització estrangera amb finalitats inconfessables.

2 Responses to Una d’espies

  1. M.P. ha dit:

    Sí. Millor que les fotos no siguin teves…

    La càmara pot ser sospitosa, encara que un només tingui ganes de fer el turista…

    La foto és “guapa”.

  2. Canyardo ha dit:

    Aquest comentari fa referència al peu de la foto. D’entrada no sembla que la imatge correspongui a un parell d’avions. Si s’entra a la font de la foto i es llegeix el text, et quedes amb el dubte de si són dos d’aquests petits avions teledirigits enviats per Israel o bé dels dos coets llançats per algú (no vull senyalar) en resposta a la visita dels avions israelians.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: