Ja hi som?


Imatge de la televisió israeliana

Imatge de la televisió israeliana

Aquest matí ha estat un matí tan normal com els matins dels últims mesos. És cert que els rumors de guerra i incidents són habituals per aquestes terres, i que últimament s’havien accentuat. Però el què ha passat fa un parell d’hores encara podia quedar definit com un incident aïllat, si els responsables dels dos països volguessin. Per ara encara és aviat per dir-ho. Però, com mai és massa d’hora per esperar-ho.

Pel què he pogut llegir i escoltar, sembla que els incidents entre l’exèrcit israelià i libanès ha començat quan soldats israelians han volgut tallar alguns arbres per instal·lar càmeres de vigilància a la frontera. Els soldats libanesos haurien disparat a l’aire, i els israelians haurien respost disparant contra territori libanès. A partir d’aquí, sempre segons les fonts (que suposo que beuen de les mateixes fonts oficials), l’exèrcit israelià hauria actuat amb l’habitual contundència, atacant amb mitjans aeris (cosa que dubto que hagi fet l’exèrcit libanès). Per ara es parla d’alguns ferits tant del costat libanès com israelià. L’exèrcit israelià ha demanat al libanès un alto-el-foc per retirar els ferits [Actualitzo: es confirma que hi ha hagut morts als dos costats de la frontera].

Aquí teniu algunes de les versions de la notícia: libanesa, israeliana, americana i anglesa.

Interessants els comentaris del diari israelià, així com aquest altre article.

Ara caldrà veure com reacciona la FINUL…

En qualsevol cas, si encara “no és el moment” tot quedarà en un ensurt. Sinó… ja ho veurem. Per cert, es tracta d’un incident molt limitat geogràficament. És a dir, per ara, la resta del país està en calma total. Tant de bo demà només calgui intentar explicar més detalls del què ha passat. I continuar passant un bon estiu.

Deixa un comentari