Per què és tan difícil?


Seria millor que alguns es dediquessin a gaudir dels àpats libanesos!

Seria millor que alguns es dediquessin a gaudir dels àpats libanesos!

Com em passa sovint, aquest escrit porta uns quants dies volent sortir i no aconseguint-ho per raons diverses. La primera, com sempre, el temps. La segona, la complexitat del tema. I la tercera la sensació de parlar d’una qüestió on és fàcil dir coses interessants però totalment falses!

Fa dies que estan passant coses diferents, aquí. Tot va començar amb els incidents entre habitants d’alguns pobles del sud del Líban i les forces de la FINUL. Després varen arribar noves detencions d’espies a compte d’Israel, amb la novetat que es tracta de gent que treballava en una de les companyies de telefonia mòbil. I per acabar-ho de complicar, el líder de Hesbol·là ha destapat les cartes, denunciant que el Tribunal especial pel Líban (que ha de jutjar l’atemptat contra l’ex-primer ministre Hariri) està manipulat per Israel, deixant entreveure que no acceptaran la seva decisió (i al mateix temps, deixant entreveure que pensa que la decisió serà la d’inculpar Hesbol·là en aquest assassinat…).

Combinant aquests tres elements (i alguns més*) es poden obtenir totes les possibilitats que es vulguin. Des d’un acord per suavitzar l’acusació del Tribunal, fins a una mobilització de Hesbol·là i els seus aliats per tal de prendre el control de la situació, en una línia similar al què va passar fa dos anys. En qualsevol cas, hi ha un tema que em sembla realment curiós (i del que ja n’he parlat en alguna altra ocasió): la posició sectària que sovint pren Hesbol·là, que serveix d’excusa per atacar a tots els que no pensen com ells de traïdors a la pàtria (delicte condemnat amb la pena de mort, com s’ha pogut comprovar aquests últims dies, amb noves sentències a mort de gent acusada d’espionatge…).

Però, després d’haver dit tot això, cal afegir que tot plegat pot quedar en no res, en una nova disputa política. Tot depèn de la voluntat (de Hesbol·là, d’Iran, de Síria, d’Israel…) d’escalfar més o menys l’ambient. No sé si per previsió o per a dissuadir Israel ha continuat treballant amb el sistema que l’hauria de protegir contra els míssils i similars…

* La visita del Primer Ministre libanès a Síria, amb tres reunions privades amb el president siri Assad; les suposades declaracions de’n Michel Aoun en les que planteja una operació contra Hesbol·là per part d’algun grup cristià en col·laboració amb Israel…

One Response to Per què és tan difícil?

  1. M. Pilar ha dit:

    Vas arribar amb problemes i ara que marxes tornen els problemes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: