Lamentable, vergonyós


Manifestació contra les detencions

Manifestació contra les detencions

Fa uns dies va aparèixer una notícia que va escandalitzar a la majoria de la població libanesa. La veritat és que sembla d’una altra època… En un poble al sud de Beirut, l’acusat d’assassinat de dos homes i de dos dels seus néts, és traslladat al lloc del crim per reconstruir els fets poques hores després de l’assassinat. El poble, mogut per la ràbia, reacciona de manera totalment fora de tota lògica i control. Prenen a l’acusat, el passejen arrossegant-lo pel poble lligat a un cotxe, i després el maten penjant-lo enmig del poble.

Es tracta d’una animalada denunciada per part de les autoritats i que ja ha començat a ser investigada (de fet la fotografia és d’una manifestació per protestar contra la detenció de dues persones acusades d’haver participat en l’animalada. Evidentment, ningú discuteix la gravetat del primer dels assassinats (matar a dues persones grans i a dos nens és absolutament condemnable). Però si un país, una societat, un poble pretén ser considerat entre els que formen part dels que respecten els drets de la persona, i la seva dignitat (tot i haver comès actes inadmisibles) actes com aquest no són acceptables, ni comprensibles.

Podria arribar a entendre (no justificar) que moguts per la ràbia haguessin decidit executar-lo, tot i que un judici previ, la comprovació dels fets i les acusacions, el dret a defensar-se… són coses mínimament exigibles. Però la violència, l’escarnissament del què van fer els posa a un nivell molt “inferior” que la víctima.

Ara, després de les primeres detencions, la gent del poble (prefereixo pensar que no tots) es manifesta per protestar. Si són els mateixos que van participar en el linxament no es pot esperar massa, sobretot si no es reconeix que el què es va fer és totalment condemnable, i, per tant, caldria assumir les pròpies responsabilitats en comptes de queixar-se. Un escàndol. Una vergonya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: