Els cedres del Líban


Una fotografia obligada

Doncs aquí teniu una altra fotografia d’aquestes setmanes. Feta a la reserva de cedres que es troba al final de la Vall Santa, al nord del Líban. La fotografia està feta per poder veure, entre altres coses, les tres branques que uneixen dos dels cedres que hi ha en el grup central (per veure-ho segurament haureu d’entrar a l’àlbum de picasa… El passeig pel què queda del bosc de cedres (una petita reserva suficient per fer-se una idea del què seria en altres èpoques, i per confiar en què de mica en mica es vagi recuperant terreny) és realment agradable, i compensa el viatge per la carretera (libanesa). La veritat és que tota la zona té un encant especial, a partir del moment en què es comença a remuntar (no sé per què em ve al cap aquesta paraula avui…) la Vall Santa. Els poblets (ja a la part més alta) no tenen res a veure amb els que hi ha a la costa.

Aquestes setmanes passades m’ha vingut diverses vegades el dubte de si la gent que venia de fora pensaria que el viatge fins els diferents llocs que visitàvem valdria la pena o no. M’explico: les carreteres libaneses no sempre estan en perfecte estat. I la manera de conduir dels libanesos és una mica… diferent. Per dir-ho d’alguna manera. El primer viatge, a Baalbek, va ser la prova de foc. La carretera de Damasc és realment surrealista. I no és apta per a la gent amb problemes de cor… Però la visita a les restes va fer oblidar l’anada. El problema és que encara havíem de tornar; i aquest viatge no té un destí que faci oblidar els ensurts. De tota manera, tothom coincidia amb què valia la pena.

A Wady Kannoubine...

El segon viatge va ser a Tir i Sidó. La carretera és millor, i ningú va mostrar especials problemes (només els relacionats amb la manera de conduir, però amb això no hi ha res a fer…). En qualsevol cas, el vaitge va valdre la pena, de nou, per a tothom.

Finalment, el tercer viatge, el de les fotos d’avui, tampoc va suposar un gran problema. Només la baixada fins a la Vall Santa des de Hasroun… Però això depèn ja de cadascú…

One Response to Els cedres del Líban

  1. rabih ha dit:

    Mais il faut dire que tu es un Libanais a 100% quand tu te mets derriere un guidon 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: