A partir del vídeo


Una imatge que parla...

Darrerament hi ha poques notícies al Líban, i jo tampoc he tingut massa oportunitat de fer coses que mereixin un comentari al blog, amb l’excepció del vídeo que vaig penjar a l’últim escrit. Avui, com que començo a tenir la sensació que fa temps que no explico res, he decidit aprofundir una mica en el missatge del vídeo. A les raons ja explicades cal afegir-hi la sensació que hi ha un tòpic massa arrelat on sembla que els musulmans (tots) són uns integristes que només pretenen imposar la seva religió. Ahir, llegint un escrit en un blog des d’on va arribar alguna visita, em vaig decidir a dir alguna sobre això.

Els musulmans, com els jueus o els cristians, no són tots iguals. La manera més senzilla d’entendre això potser sigui pensar que per a alguns (pocs) musulmans els cristians són tots una colla de degradats que cal esborrar del planeta. I tu, estimat lector, en tant que ciutadà d’un país occidental, estàs en aquest grup. És a dir, tots els occidentals serien iguals per a aquests suposats musulmans radicals (i possiblement no massa musulmans). Si a tu t’estranyaria que algú pensés que tots els cristians (en el sentit d’occidentals) són iguals, igualment ens hauria d’estanyar una actitud similar.

Per trobar no cristians disposats a dir alguna cosa positiva del cristianisme no vàrem haver de buscar massa. Simplement va caldre sortir al carrer, anar a alguna zona musulmana i preguntar. Només una persona (de les 5 que vàrem preguntar) no va voler dir res, explicant que no tenia res a dir… Els altres, joves i no tan joves, no varen tenir cap problema.

Molts musulmans valoren positivament alguns aspectes del cristianisme, o del què ells consideren que és una herència del cristianisme. Les respostes són força gràfiques, em sembla. Fins i tot el líder d’Hesbol·là, segons m’explicava una persona en qui confio suficientment com per citar-la aquí, afirmava que es veu amb cor d’acceptar tota la vida de Jesús, menys la resurrecció (cosa que demostra que pot ser moltes coses, però com a mínim és coherent, ja acceptar la resurrecció i ser musulmà seria força contradictori.

Llegint comentaris fets en un diari barcelonès sobre una notícia relacionada amb el cristianisme em preguntava què hagués passat si el vídeo l’hagués fet allà, amb la mateixa pregunta. No sé si el respecte, la tolerància mostrada per aquests musulmans hauria estat present en les respostes obtingudes allà…

La fotografia d’avui està extreta d’un dels fotogrames del vídeo… Em sembla molt significativa del Líban!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: