La plaça Allah


La plaça Allah, a Trípoli

Ahir vaig estar a Trípoli (la libanesa). El pla previst era veure com es destil·la l’arak, l’anís local que trobes en tot àpat libanès com cal, a casa d’un amic. La pluja (que aquests dies ha retornat amb força i quantitat) va impedir fer l’arak, però no el dinar, típicament libanès.

El viatge em va permetre fer una fotografia que feia temps volia fer: la plaça Allah, amb el seu “monument”. La foto, ja ho podeu comprovar, no és cap meravella, però el dia no ajudava, i el mòbil tampoc… No vaig poder evitar pensar en unes quantes persones mentre esperàvem l’arribada de l’amfitrió. Entre ells hi havia, evidentment, el nostre amic Rodíguez, i la seva aliança de civilitzacions. No sé si té amb compte tots els elements que formen part de totes les civilitzacions… Però vaig pensar també en d’altres, i en el què pensarien d’aquests afegitons 😉

En qualsevol cas, Trípoli és una ciutat que val la pena visitar, i conèixer. I no precisament per la seva bellesa, sinó més aviat per la seva imatge caòtica i (sovint) bruta, o descuidada. Tot i que la gent de la regió té fama de ser acollidora, sovint hi ha conflictes entre les diferents faccions. O potser hauria hagut d’invertir la frase… no ho sé.

Per aquí tot continua més o menys igual, pendents de si hi ha o no eleccions municipals (ara ja sabem que no canviarà l’edat mínima per votar als 18 anys), i pendents de tota la guerra verbal entre Israel i alguns representants d’alguns països àrabs. Quantes coses ens evitaríem si els polítics fessin el què han de fer, i no tinguessin tant temps per parlar! Fora d’això, aquests últims dies els he passat ocupat en un tema urgent, i important, que esperem que quedi en un ensurt. Déu dirà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: