Desinformació o mentides?


De camí cap a Ain Zhalta

Ahir vaig conèixer la causa de la no-crisis que està patint Espanya. Es deu, en contra del què alguns podien pensar, a una campanya orquestrada per desprestigiar els governs social-demòcrates (socialistes) europeus. Però no només això, sinó que la pròpia crisis (aquella que va costar d’acceptar, i que es va acabar fa uns mesos… recordareu…) és culpa d’especulacions contra els governs social-demòcrates. El més greu de tot això no és que hi hagi gent que pugui pensar-ho, o fins i tot dir-ho. Quan estàs prenent un cafè amb un amic et pots permetre el luxe d’arreglar el món en cinc minuts… també de dir les tonteries que vulguis! El més greu és que aquesta història (que sona a justificació de país tercermundista, amb un govern encara més cutre) és la versió que està transmetent el senyor Moratinos, ministre d’afers estrangers del govern del senyor Rodríguez!! Quina vergonya! No sé què deuria pensar el primer ministre libanès quan va descobrir que la crisis que està patint Grècia, Portugal o Espanya es deu als moviments ocults de grups misteriosos que volen acabar amb els governs socialistes… Quina vergonya!

Al Líban, una cosa similar està passant amb l’accident de l’avió etíop. Per alguna raó -que pot ser la simple incompetència-, les informacions que han anat apareixent han format un quadre ridícul. L’avió i les caixes negres han estat als llocs més curiosos, fins que s’han trobat al costat de l’aeroport, a 45 metres de profunditat. Ahir es deia que es tardarien mesos en recollir totes les dades de les caixes fortes, i avui ja hi ha el polític de torn que diu que ja se sap qui és el culpable gràcies a les caixes negres.

Quan apareixen aquesta mena de notícies contradictòries o fins i tot absurdes, no puc evitar preguntar-me si es deu a simple incompetència, a una voluntat de desinformar o a pures mentides. Els dos casos que dels que parlo avui em semblen significatius del què fan els polítics per tal de no acceptar la realitat com és. Lamentable!

La foto, evidentment, no té res a veure. És per fer una mica d’enveja, i per mostrar-vos com estava la muntanya libanesa…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: