La criminalitat al Líban l’any 2009


No. No es tracta de criminals, ni de libanesos... La foto és de l'estiu, a Les Cedres

Fa uns dies L’Orient le Jour va publicar les dades sobre la criminalitat al Líban durant l’any 2009. Són dades força sorprenents, o com a mínim a mi m’ho semblen:

4 homicidis; 139 cotxes robats; 60 robatoris per la tècnica de l’estirada des d’una moto; 143 robatoris amb violència; i 66 robatoris individuals. No sé per què, però tinc la sensació que els homicidis que han aparegut durant l’any a la premsa són més de 4. En qualsevol cas, es confirma la sensació que tens quan vas pel carrer: els robatoris són molt poc habituals. Tant és així, que la majoria surten als diaris.

La setmana passada la notícia va ser el segrest de dos joves quan tornaven a casa després d’haver sortit de nit. Al cap d’unes hores eren alliberats, després d’haver pagat el rescat. Doncs al cap de dos o tres dies els autors (hauria d’afegir l’habitual presumptes, però no m’agrada massa, tot i que en justícia és així) eren detinguts. No es pot dir el mateix dels autors del segrest (si efectivament es tracta d’un segrest) de l’enginyer de la Middel East Airlines desaparegut fa uns quants mesos. La diferència, possiblement, és que en un cas els autors eren simples lladres, mentre que en l’altre possiblement siguin alguna cosa més que això… però per ara ningú no diu res. Tampoc han dit massa cosa dels autors del segrest de la setmana passada, per evitar atribuir-lo a una comunitat concreta. Em sembla una decisió intel·ligent, tenint en compte la facilitat que hi ha per tot arreu de col·locar etiquetes i tòpics, i el perill que això pot representar al Líban.

O sigui que la imatge que alguns podeu tenir del Líban com un país insegur ja veieu que no té res de real! I, per cert, la imatge d’avui, insisteixo, no té res a veure amb el tema, però encara la tenia pendent…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: