Massa calma


Camp de refugiats palestins de Mieh Mieh

La notícia d’aquests dies ha estat la calma durant els darrers dies (vegi’s setmanes…). Però sorprenentment, o no, la calma sembla que s’ha acabat. Com a mínim la calma total, semblant a la d’una tarda del mes d’agost. El detonant ha estat la sèrie d’incidents que s’han produït en diferents punts del país, i que han tingut una certa relació amb alguns grups de palestins. En paral·lel, la reacció d’Hesbol·là no ha permès fer-se massa il·lusions sobre la seva voluntat de col·laborar en la tasca de construir un Líban. Després de l’explosió que va matar a dos membres de Hamas, Hesbol·là va tenir la zona controlada fins que van acabar la seva investigació (o el què hi fessin…).

Sembla com si hi hagués gent preocupada de quedar-se fora de les notícies. La meva experiència de gairebé dos anys escrivint sobre el Líban (a més calma menys visites… si tingués publicitat potser m’ho pensaria) em fa pensar que efectivament hi ha qui no es pot permetre que es deixi de parlar del Líban. Sona curiós, estrany, absurd i impossible, però potser no ho és tant.

Avui us poso la fotografia d’un dels camps de refugiats més actius actualment al Líban. Està a Sidó, i la veritat és que fa sentir-se malament només veure’l. Que la situació dels palestins és difícil i injusta em sembla que no cal dir-ho. Que alguns han decidit intentar arreglar-ho amb mitjans més discutibles també és conegut. I que Israel tingui permanentment la possibilitat de fer el què vulgui em sembla igualment discutible. Un dels incidents que hi ha hagut ja s’ha atribuït (per part d’alguns) a Israel. Però d’altres han quedat perduts en un gris fosc informatiu: l’explosió que es va poder escoltar als voltants d’un camp utilitzat habitualment per membres d’un grup palestí ha quedat sense investigar (territori no apte per a l’autoritat libanesa, encara que pugui semblar curiós…).

En fi, que esperem que aquest any nou que s’acaba es vegi superat per l’any nou que comença! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: