Un altre cop a Baalbek


Les restes del temple de Júpiter, a Baalbek

Diumenge passat vaig estar de nou a Baalbek, la ciutat que domina la Bekaa (la plana situada a l’interior del Líban, en paral·lel amb la costa). Vaig anar-hi amb sis valencians, fent de conductor. I va ser un dia molt agradable, acompanyat de bona gent, parent d’un valencià que viu aquí, que acaba d’arribar per estudiar-hi la carrera.

Va ser curiós el procés per decidir on dinar: la informació que posava a la guia no estava actualitzada (l’Hotel Palmira comença a seguir els passos del temple de Júpiter, malgrat que encara conserva part del seu encant), i vàrem acabar a un bar (el Bar Arcada). El propietari havia viscut 7 anys a París (i per tant ens vàrem poder entendre), i una setmana a Barcelona, d’on va prendre el nom del seu bar.

El dinar va ser una lliçó pràctica del negoci libanès: una acollida càlida i personalitzada; una carta inexistent convertida en una cosa única: allà la gent només fumava, però ens va oferir un plat típic libanès que no es troba als restaurants… és a dir, va sortir a comprar el plat típic, i va aprofitar per comprar un suc de taronja que havíem demanat… Ens va atendre molt bé, i al final es va permetre fer una broma. Quan van demanar el compte, amb molta seguretat va dir 300 dòlars per dir després que en realitat eren menys de 40 euros el dinar de 7 persones… Suposo que els 300 dòlars deurien ser un record de l’època parisenca.

El retorn a Beirut, amb pluja i de nit, va portar la típica dosis de conducció d’alt risc, i més d’un dels valencians deuria encomanar-se a tots els sants per evitar que passés alguna cosa (especialment quan en plena pujada i en ple revolt, em vàrem participar d’un doble avançament, en una carretera amb poc més espai…).

El Líban no defrauda!

2 Responses to Un altre cop a Baalbek

  1. Calín ha dit:

    Admiro la teva valentia per conduir al Líban, impressionant, carreteres plenes d’esbornays, sense línies de separació i per capacitat d’entre dos i tres cotxes per sentit. Per cert vàreu probar els “Sfiha b’albakieh”, són les mini pizzetes de carn amb tomàquet en forma de quadrat, molt populars a Baalbek. Boníssimes!!!!

  2. ferrancanet ha dit:

    L’has encertada: vàrem provar els “Sfiha” (ja no recordava el nom): 80 peces per a 7 persones, que van desaparèixer en un no res…
    Jo admiro la valentia dels que venien amb mi i, sense estar acostumats, no van dir ni piu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: