Una dada interessant


Dades sobre les transaccions dels expatriats libanesos (2009)

Dades sobre les transaccions dels expatriats libanesos (2009)

Avui apareix a L’Orient-Le Jour una dada que buscava des de feia temps. Es tracta dels diners que envien els libanesos que viuen fora del seu país. A més, apareix en relació amb el PIB del país, i hi ha una comparativa amb altres països de la zona. Tot plegat em sembla molt interessant, i és un complement del què deia a l’últim escrit, sobre la família libanesa. 7 mil milions de dòlars no és una xifra petita. I menys encara si resulta que el PIB del país és de 32 mil milions… Significa que si per alguna raó aquests diners no arriben al país, la situació seria realment complicada. Això mateix és el què alguns pensaven que passaria a causa de la crisis que ha ocupat tots els mitjans de comunicació durant l’últim any. Doncs bé, per ara no s’ha notat massa, ja que la diferència ha estat de 2’5% respecte l’any anterior.

Una altra dada que apareix a l’article és que el Líban ocupa la 4a posició en el rànquing de diners rebuts dels expatriats/PIB. Com que el país és petit, amb uns quants elements que dificulten una estabilitat necessària per al creixement de l’economia, tenir aquesta ajuda externa permet compensar altres problemes. Però lògicament hauria de servir per a crear una riquesa real, que permetés reduir la dependència de l’ajuda que arriba de l’estranger, encara que sigui a través dels libanesos que hi han marxat buscant millors possibilitats laborals.

L’altra notícia del dia és el provable nou govern. Tothom diu que hauria d’anunciar-se en unes hores/dies. No està malament. El què no deixa de sorprendre’m és que les coses impossibles passen a ser possibles sense massa dificultats el dia que menys t’ho esperes. I el què semblava un problema insuperable resulta que no ho era tant. Què passarà el dia que els polítics es dediquin a pensar en el bé del país, en comptes dels seus ventres i les seves butxaques?! Ho arribarem a veure en aquesta vida, o serà una de les sorpreses que tindrem d’aquí uns anys?

Anuncis

2 Responses to Una dada interessant

  1. Calín ha dit:

    Felicitats per l’article, molt interessant. Curiosa també la dada de Jordania, poc que m’ho pensava que ocupés el segon lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: