La imatge pendent


Els participants a la cosinada

Els participants a la cosinada

Tal i com us vaig prometre, us poso la fotografia feta a Sant Benet del Bages, amb tots els participants a la trobada dels descendents dels meus besavis. Encara hauríem pogut ser uns quants més, tenint en compte que, dels que conec, en faltaven alguns. La sorpresa va ser trobar-me amb alguns lectors entre la part de la família més llunyana. Amb el pas del temps es demostra cada cop més complicat reunir-se tota la colla. Ja no parlo de la gran família, sinó dels més propers. Suposo que és normal (si no ho pensés hauria de tenir remordiments contínuament!).

En certa manera em va recordar a les famílies libaneses, però en una escala més catalana. Aquí, en una reunió similar, fàcilment es trobarien libanesos que viuen a Canadà, França, Brasil, Austràlia, els Estats Units, Anglaterra, Mèxic i una llarga llista de països. En el nostre cas, els estrangers érem clarament minoria, i la majoria de primera generació (em sembla que, si estem fent la comparació amb els libanesos, considerar els que viuen a Madrid com a estrangers és, com a mínim, ridícul…). És veritat que alguns han marxat a viure fora, però encara és bastant inhabitual.

Als diaris libanesos és freqüent trobar-hi notícies que parlen de les diferents associacions de libanesos que viuen a l’estranger. No sé si es tracta d’una d’aquestes dades que van de boca en boca sense poder-ne comprovar l’exactitud, però sovint es diu que hi ha uns 7 o 8 milions de libanesos escampats pel món, mentre que al Líban hi viuen uns 4’5 milions de persones… En això, clarament, no hi ha punt de comparació entre aquí i allà. Potser per això aquí hi ha un orgull de ser libanesos al costat d’un orgull de ser canadenc, o australià o el què correspongui en cada cas. Serà que la barretina/boina no és necessària per a viatjar…!

3 Responses to La imatge pendent

 1. Calín ha dit:

  Tens tota la raó, de libanesos n’hi ha per tot arreu, crec que el 90% de les famílies tenen familiars repartits pel món. Nosaltres tenim família directa a Canadà, França i Estats Units, però també t’he de dir que n’hi ha que han començat a tornar.
  Felicitats per la “gran” família, espero algún dia poder-te enviar una foto similar, voldria dir que les coses allà haurien canviat molt.

 2. MA ha dit:

  Ei, Calín, veig que has estrenat blog!!

 3. Calín ha dit:

  Sí, està en fase experimental, a veure com surt i si tinc prou coses per explicar. El Ferran em feia una mica d’enveja 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: