Judicis i aparences


Caçant bolets...

Caçant bolets...

Avui he passat el dia buscant bolets i menjant el què portàvem, sense poder gaudir dels bolets degut a la casi absència total del nostre objectiu. De tota manera, la jornada ha estat molt agradable (sempre és agradable una sortida com aquesta envoltat de bons amics). Però a més. ha estat un dia especial, per haver estat acompanyant a una persona que feia temps volia conèixer. I és la que ha causat el títol de l’escrit d’avui.

Hem anat en furgoneta, i mentres tres persones ocupàvem una de les files, ell estava tot sol, ocupant gairebé mitja furgoneta. Mentre nosaltres buscàvem bolets ell es quedava dins la furgoneta, i quan arribàvem, triava els que semblaven bons de la resta. Mentre preparàvem el dinar, ell seguia assegut a la seva cadira, ja fora de la furgoneta, dient a tothom el què havia de fer. No m’acostumo a gent així…

Evidentment, ara és el moment de tornar al títol, perquè, sí, té trampa. La persona a qui acompanyava (i el culpable d’haver passat un dia caçant bolets és una persona que fa ja bastants anys va patir un accident de cotxe i va quedar tetraplègic. Només pot moure de coll cap amunt, és a dir, molt poca cosa. Però el poc que encara funciona, funciona molt bé.

Fa anys vaig llegir el llibre on explicava la seva experiència, i em va impressionar molt. No només pel què explica, si no per la cruesa d’alguns moments, on intenta explicar la duresa de tantes situacions noves per les que cal passar en situacions similars. El llibre es titula Sobre la marcha, i ara té una pàgina web amb milers de visites diàries. I a més, és sacerdot (dels exemplars!)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: