Imatges, paraules i veritat…


La Mar Morta, vista des de Jordània

L’estada d’aquests dies per allà m’està servint per experimentar com canvien les coses segons com te les miris. Bé, de fet el què canvia no és tant la cosa en si mateixa (sense entrar en reflexions pseudofilosòfiques) sino el què nosaltres aprenem. Massa sovint el què nosaltres aprenem resulta no tenir res a veure amb la realitat. Però altres vegades és que la veritat no és sempre tan senzilla com ens agradaria que fos.

Ahir la Sílvia deixava un comentari parlant de la imatge que es pot tenir, des d’allà, dels països de l’Orient Mitjà. Si l’única font d’informació són les notícies dels grans mitjans, possiblement en tindrem una imatge força desfigurada. De la mateixa manera que si la font d’informació són agències de viatges o documentals… És difícil transmetre una imatge completa i fiable d’un país, d’una societat. I per fer-se’n una idea, em sembla que el millor que es pot fer és pensar en la societat de cadascú!

La Mar Morta, vista des de Jordània...

Les fotografies d’avui intenten explicar això gràficament. Estan fetes al mateix lloc i en el mateix moment. Només canvien alguns detalls, però el resultat és totalment diferent. La realitat porta les dues imatges, i tantes altres. Només cal buscar-les. El premi a aquesta recerca són les imatges que sovint es troben que permeten contemplar realitats, i enriquir-te.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: