Jo resistent, tu terrorista i ell traïdor…


La primera bandera libanesa (o el lloc on es va posar...)

No deixa de sorprendre el Líban! En un parell de setmanes, amb l’arribada de les vacances, sembla que la gent ha tornat a les tradicions libaneses. Fa uns dies, explotava un dipòsit d’armes (?) d’Hesbol·là (?) per causes desconegudes (?). Fa uns dies, els soldats francesos eren rebuts a pedrades pels habitants d’un poblet del Sud del Líban quan pretenien investigar l’explosió. Les causes varien segons la font d’informació (per dir alguna cosa): que el mandat de l’ONU no els permet actuar, sinó que ha de ser l’exèrcit libanès qui ho faci; que tot i que actuaven amb l’exèrcit libanès van voler entrar en una casa sense avisar, canviant d’objectiu a l’últim moment… en el fons, el problema és que per una vegada la FINUL ha intentat fer alguna cosa per reduir les armes que Hesbol·là té al Sud, i li han parat els peus. Però per acabar d’arrodonir la lògica libanesa, resulta que ahir l’exèrcit  van detindre a 10 persones acusades d’organitzar un atemptat contra les forces de la FINUL. A mi em sorprèn que uns siguin terroristes i els altres no. Els altres resulta que són la Resistència…! Ahhh! Perdó, no ho sabia; em pensaven que també organitzaven atemptats i coses similars! No, idiota! És la Resistència!!

Encara no sé quina és la diferència exacta entre uns i altres… potser el carnet de militant polític? L’origen geogràfic? (si ets estranger tens bastants números de ser dels dolents; però si ets iranià o siri la cosa canvia…). La religió? No ho sé!

Bref! Tenim la Resistència per un costat, els terroristes per l’altre, i els col·laboracionistes (o simplement els traïdors que fan el joc a l’enemic sanguinari, és a dir, Israel). Evidentment, canviar aquest discurs no és senzill… Sóc conscient que segons qui ho llegeixi pensarà simplement que sóc un pro-israelià. Ho sento, però no és cert. Em sembla lamentable moltes de les coses que fa i que ha fet l’estat d’Israel. Però ja quan treballava de mestre, quan venien dos nens que s’havien barallat i començaven a recapitular l’història del què havia fet cadascun d’ells, abans que arribessin a Adam i Eva els feia callar, i els deia que no volia saber qui havia començat, perquè el què em preocupava és que no tinguessin més maneres d’arreglar les coses que amb les mans… Tornem al “dos no es barallen si un no vol” que va aparèixer per aquí fa uns mesos… (aquí, aquí, aquí i en una versió similar, aquí)*

En fi…! Suposo que es poden trobar molts altres casos similars arreu del món. Però aquest el tinc especialment proper (podeu veure l’article del Tomás Alcoverro…)!

*Acabo de veure que sóc molt repetitiu!!

One Response to Jo resistent, tu terrorista i ell traïdor…

  1. M.P. ha dit:

    A Madrid no crec que ens considerin terroristes, tampoc resistents, als catalans, però tridors, alguns diaris sí… llegir els diaris a vegades fa indignar, d’altres es pot entendre el què diuen, però vaja, costa que entenguin segons quines coses…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: