Coses del Líban…


Antic edifici utilitzat per l'exèrcit israelià

Viure al Líban, ho he dit moltes vegades, et permet veure coses que a d’altres llocs són difícils de trobar. És veritat que caldria afegir “actualment”, però per a la gent de la meva edat “actualment” significa en els últims 30 anys… La fotografia d’avui és el què es podia veure a l’interior d’un edifici abandonat i mig enderrocat que vàrem trobar a Barouk, una muntanya on encara es poden veure uns quants cedres mil·lenaris (els podeu veure en aquest àlbum), trobar-se un edifici mig abandonat/destruït/construït a la muntanya libanesa no té res d’especial. Però trobar-hi inscripcions en hebreu, ja és una altra cosa… I si una de les coses que hi diu és “R.P.G.”, encara més!

L’edifici (és una deducció que faig jo, i que no requereix ser massa espavilat per fer-la), va ser utilitzat com dipòsit d’armes durant una de les guerres que hi ha hagut al Líban. Deuria ser a mitjans dels 80, ja que el 2006 “només” van atacar mitjançant bombardejos. Està situat gairebé al cim de la muntanya, i permet, a més de controlar unes antenes que hi ha allà, observar una bona part de la Bekaa.

La foto també podria servir per comentar una notícia d’ahir, de les que només poden passar al Líban (o casi): l’explosió d’un dipòsit d’armes d’Hesbol·là situat en un poble al sud del país. El què més sorprèn és la tranquil·litat amb què s’explica que era de la guerra del 2006, com si les armes caduquessin com els iogurts! Quines coses s’aprenen!! Evidentment s’ha obert una investigació per saber les causes de l’explosió i què hi havia en el local. Sembla que la propietat queda fora de dubtes, ja que el poble “és” d’Hesbol·là. En qualsevol cas, no sé si algun dia s’arribarà a saber alguna cosa més, o quedarà, com tantes altres notícies, oblidades per sempre (com el cas del pilot de la MEA segrestat fa uns mesos, i del que ningú en parla).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: