Judicis i sentències


Imatge de l'atemptat contra en Rafic Hariri

Imatge de l'atemptat contra en Rafic Hariri

Avui el Líban retorna a la primera (o segona) pàgina d’internacional, després que ahir el diari alemany Der Spiegel publiqués una suposada filtració del Tribunal Especial pel Líban que ha de jutjar l’assassinat de l’antic primer ministre Rafic Hariri, en la que es diu que darrera l’atemptat s’hi troba Hesbol·là. Com sempre cal prendre’s aquesta notícia amb molta prudència, i per raons ben diferents. La primera és el moment de la seva aparició, a dues setmanes de les eleccions libaneses. La segona per l’exclusivitat d’una notícia que prové d’un tribunal que hauria de guardar un cert secret professional. Per tant, la notícia no és que Hesbol·là podria estar darrera l’atemptat (fins ara sempre ha estat una de les possibilitats) sinó que un diari diu que algú del tribunal diu que Hesbol·là podria estar darrera l’atemptat. La cosa és diferent.

Però és interessant relacionar aquesta notícia amb la que fa uns dies ens proporcionava el nostre amic Hassan Nasrallah, reclamant la pena de mort per als suposats espies libanesos (espies pel compte d’Israel). Si en un dels casos no cal cap mena de judici per provar la veritat de l’acusació… en l’altre tampoc? Es pot, doncs, demanar la pena de mort pel màxim responsable d’Hesbollah per haver ordenat matar l’antic primer ministre libanès? És cert que sempre he tingut una visió crítica envers els periodistes i la gent que pensa poc el què diu. Hi ha gent, massa gent, que presumeix de “dir el què pensa” sense pensar abans el què diu. Jo prefereixo parlar menys per poder pensar-ho més.

Deixo per a més endavant un escrit sobre la meva estada ahir al santuari de Harissa, envoltat d’una gentada considerable, i una proposició que em va arribar fa uns dies per a posar un enllaça a una pàgina d’Internet sobre l’Opus Dei… (us poso ja l’enllaç per a què no sembli que jugo a crear suspens…).

2 Responses to Judicis i sentències

  1. MA ha dit:

    L’enllaç no rutlla…

    I lamento dir-te que a LV ha ocupat un breu a la p. 13. Esperem que no calgui sortir a la primera plana…

  2. ferrancanet ha dit:

    A mi em funcionen els enllaços… I m’alegra saber que LV no fa gaire cas dels rumors… 🙂

    Acabo de veure que hi havia un altre enllaç que, efectivament, no funcionava… Ja està arreglat. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: