Visitant el sud


Ahir vaig passar el dia al sud del Líban, visitant la base Miguel de Cervantes on hi ha els soldats espanyols de la FINUL. És la segona vegada que hi vaig, però aquest cop només va faltar que fessin una demostració en viu del què saben fer aquesta gent. La veritat és que es van portar molt bé, procurant explicar el què fan en favor del país per a arribar un dia en què la seva presència ja no sigui necessària. He penjat unes quantes fotografies a Picasa.

En el viatge hi va haver temps per veure i viure coses que fora d’aquest país és difícil de trobar (o com a mínim totes juntes). Per exemple bunkers per poder impedir una entrada de tropes d’Israel; o un control de l’exèrcit en mig de la carretera on ens van tenir més de mitja hora fins que des de la base de la FINUL no van parlar amb la persona responsable; o el castell de Beaufort, antiga fortalesa de l’època dels creuats, actualment mig ocupada per Hesbol·là; o uns paisatges que podrien ser de Suïssa; o nens palestins jugant a l’autopista que passa a tres metres de casa seva; el mont Hermon tot nevat, a pocs quilòmetres del mar… En fi, totes les possibilitats (bones i no tan bones) que ofereix aquest país. I tot això acompanyat d’un dia perfecte, amb un sol impressionant i una temperatura molt agradable. No sabeu el què us perdeu!

I també va servir la visita d’ahir per conèixer algunes coses de primera i ssegona mà molt interessants sobre el què està passant a la regió. Les relacions amb Hesbol·là i amb Israel, i les diferents tècniques que utilitza cadascuna de les parts en conflicte per a poder continuar amb les seves batalletes. Encantadors!

One Response to Visitant el sud

  1. M. ha dit:

    M’agradaria no perdre-m’ho…!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: