Ja hi ha ambaixador de Síria al Líban


Lambaixada del Líban a Damasc, inagurada la setmana passada

L'ambaixada del Líban a Damasc, inagurada la setmana passada

Avui s’ha conegut qui serà el primer ambaixador de Síria al Líban. Es tracta d’un fet històric, ja que permet començar una nova etapa en les relacions dels dos països. Fins ara han passar per moments en què el Líban pràcticament era una regió més de Síria i d’altres en què no hi havia cap mena de relació oficial. En la història recent del Líban Síria ha jugat un paper important ja que al final de la guerra civil va suposar l’entrada (i posterior permanència) de l’exèrcit i del règim sirià. Des de fa 4 anys, quan Síria va abandonar el país, no hi havia relacions oficials. I finalment sembla que començarà una etapa de normalitat, com a mínim formal, en la que les relacions es faran a través de les ambaixades, com en la majoria de països del món.

L’escollit per al nou càrrec és Ali Abdel Karim Ali. Em queda confirmar si és el mateix que fa uns anys era el director de l’agència de notícies Síria… I caldrà també confirmar que aquests avenços no són només folklòrics, sinó que manifesten una voluntat real de les dues parts d’arribar a una situació normal, i unes relacions respectuoses amb la realitat libanesa.

Per als propers dies s’espera el nomenament de l’ambaixador libanès a Síria, que ocupi la recentment inaugurada ambaixada libanesa a Damasc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: