L’hora dels palestins (al Líban)


Entrada dun camp de palestins

Entrada d'un camp de palestins

Després d’una temporada llarga de calma (llarga pel Líban… i calma també pel què és el Líban) avui hi ha hagut un atemptat contra el diputat de la OLP de visita al Líban. Ara caldrà veure les conseqüències que pugui tenir entre els diferents grups palestins que hi ha dins dels diferents camps de refugiats. Cal tenir en compte que sovint hi ha incidents entre els membres de Fatah i de Hamas (ahir, sense anar més lluny, hi va haver dos morts en el camp de refugiats de Miyeh Miyeh, al costat del lloc on ha explotat avui la bomba que ha matat al membre de l’OLP i a tres dels seus guardaespatlles).

La situació dels palestins al Líban, ja ho hem comentat altres vegades, és molt complicada degut a que no tenen la nacionalitat libanesa ni la possibilitat de tornar al seu país d’origen. La majoria viuen en camps de refugiats (petites ciutats controlades per policia autònoma, on l’exèrcit libanès no hi entra habitualment).

En altres ocasions els palestins han estat al centre del conflicte (com a víctimes o com a actors), com durant la guerra civil libanesa. Ara caldrà veure si es tracta d’un nou fet aïllat o provoca algun tipus de reacció violenta a l’interior dels camps, on l’equilibri és sovint molt inestable. I caldrà veure també si algú es responsabilitza de l’atemptat (detall no del tot insignificant…).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: