La Trípoli libanesa


Trípoli... al nord del Líban

La visita a Trípoli va resultar molt més interessant del què em pensava, especialment en la seva part més humana. Tot el centre antic, els diferents mercats, els carrerons… la vida d’una ciutat que ha passat per diferents etapes i que encara ara ha d’acabar de consolidar-se. Un gran caos, una barreja d’estils de vida i de cultures, no tant en l’actualitat sinó estratificades en el temps, tal i com mostren les restes històriques que s’hi poden veure.

La ciutat està presidida per la ciutadella de l’època de les creuades, al costat del riu, amb la ciutat als seus peus. Però la ciutat és molt més que això: esglésies i mesquites que permeten veure diferents estils arquitectònics (i vitals), carrers plens de gent i de comerços de tot tipus. Olors per a tots els gustos que t’ataquen quan menys t’ho esperes…

El què queda clar és que no estan acostumats a la presència de gent que va a visitar la ciutat, encara que siguin libanesos. Els turistes han passat a la història, gairebé com els creuats, i en algun moment pots sentir-te una mica incòmode pel fet de ser el centre d’atenció dels venedors, compradors i curiosos de tota mena. Però en general la gent és tan agradable com sempre, i quan veuen que no parles àrab fan el què calgui per a què entenguis el què volen dir-te. Especialment interessant la visita al taller de sabó de Khan al Saboun, situat en un edifici del segle XV, i que rep una tradició multisecular de fabricació de sabons a Trípoli.

Us deixo unes quantes fotografies de la visita. Algunes les utilitzaré més endavant, i per això no les poso aquí!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: