Els canons israelians…


Foto a la base de la FINUL que avui ha visitat la ministra Chacón

Curiós el què passa en aquest país! Ahir Israel va respondre l’atac fet des de territori libanès amb 17 tirs de canó, segons les diferents fonts d’informació. Doncs, miraculosament, i en contra de l’afamada reputació, per dir-ho d’alguna manera, de l’exèrcit israelià, sembla que cap dels tirs va tocar el Líban. O com a mínim això és el què es podria pensar veient, o millor dit no veient, cap imatge dels desperfectes i/o ferits provocats per la resposta israeliana.

L’explicació podria ser deguda a diferents motius. Per exemple, que els projectils haguessin caigut en la zona de boscos selvàtics de difícil accés per als mitjans de comunicació, o en els deserts enormes que omplen els milers de quilòmetres quadrats que hi ha al sud del país. Fins i tot podria ser que hagués caigut enmig de les immenses regions inhabitades d’aquest enorme país… o bé, tot simplement, que és un tema dels que no toca parlar. Si no hi ha imatges del què ha passat, algú pot pensar que en realitat no ha passat res. Per tant, els tirs israelians en el fons és com si no haguessin existits, perquè, com tothom sap, són una colla d’amics que tiren petits projectils de fa més de 20 anys, sense cap mena de precisió… Sorprenent! Un nou exemple del què fa la informació, la desinformació i la manca d’informació en situacions de conflicte bèl·lic o similar.

Més sobre la manera d’informar: ahir a La Vanguardia apareixia un titular que després seria modificat, en el que es deia que el Líban disparava un altre cop coets contra Israel. Llegit des d’aquí semblava una broma. La reacció primera i impulsiva va ser de sorpresa enrabiada, ja que el Líban tira coets quan ho fa el seu exèrcit, com passa en altres casos. Una altra cosa és que Israel vulgui exigir i responsabilitzar el govern i l’exèrcit libanès del descontrol que hi ha en el seu territori. De fet sembla que ja ha dit que la propera vegada que hagi de respondre a tirs de coets ho farà amb un atac aeri. Però el titular em sembla del tot errat.

Avui tenim per aquí a la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón. Està fent el viatge que hauria hagut de fer el president Rodríguez (Z.) si no li hagués fet tanta mandra venir fins aquí per fer-se unes fotos. A més hauria hagut de fer el què s’espera d’un president en casos similars (el què farà la ministra entrevistant-se amb les autoritats locals…). Però es veu que no en tenia massa ganes. Una llàstima.

One Response to Els canons israelians…

  1. M.P. ha dit:

    cada vegada més allò que no surt als diaris no existeix!!

    I al revés, allò que no vols que existeixi procura que no surti als diaris…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: