I torna-hi!


Al centre de Beirut... curiós, no?!

Al centre de Beirut... curiós, no?!

Aquest matí, parlant amb un enviat especial de la FOX al Líban, m’explicava el què li havia dit algú a Israel sobre el conflicte amb els palestins. La traducció podria ser que uns són tontos, i els altres són el què quan érem petits en dèiem un abusón. Doncs em sembla força encertada l’explicació. Perquè per tallar l’escalada caldria que un i altre canviessin plantejaments bàsics. Rebutjar al has començat tu…, i al la propera vegada t’ho pensaràs millor, perquè ni un ni l’altre han donat resultats massa bons, tal i com demostra la història recent (i recent, aquí, comença fa més de 2.000 anys!) Queda clar que uns i altres són diguem-ne tossuts, i sense aquesta virtut que consisteix, ja sé que em repeteixo, en saber perdonar…

Avui, de nou, tenim notícies per aquí. Per un costat, més Katiushes  disparats des del sud del país contra Israel. I torna-hi! Potser són les salves per rebre en Ban Ki-Moon, que aquests dies passarà per aquí per veure si pot col·laborar d’alguna manera a solucionar la qüestió… També és notícia que el Líban a anunciat que participarà en la reunió de països àrabs que ha de parlar del conflicte entre Israel i Gaza, i que no se sap si se celebrarà degut a les divergències entre les diferents parts àrabs.

En resum, que tenim notícies per a uns quants dies. Per cert, me n’oblidava, Israel ha respost als tirs de coets amb uns quants llançaments, seguint aquesta lògica a la que ens tenen acostumats uns i altres darrerament.

3 Responses to I torna-hi!

  1. M.P. ha dit:

    La veritat és que les baralles entre tontos i abusons són les més difícils d’aturar. Em sap greu pels palestins que no pertanyen a cap grup beligerant i que tenen totes les de rebre!!

  2. Canyardo ha dit:

    Potser convindria restablir la vigència de la llei del Talió (sí, la del “ojo por ojo, diente por diente” – dit en espanyol fa molt més efecte). Almenys garantiria que si t’ataquen amb pedres (la Intifada) tu pots contestar apedregant-los i no, per exemple, ametrallant-los. O bé que si reps dos coets pots replicar amb dos coets i no amb una bomba atòmica. I pensar que la llei del Talió ens semblava “salvatge”…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: