Imbècils!


Israel vist des del Líban...

Ho sento, però és el què em ve al cap quan veig la notícia del llançament de coets des del Líban. Imbècils. No sé com es combina totes les reclamacions d’aturada de l’ofensiva israeliana a Gaza amb el llançament de coets des del Líban. Suposo que algú hi haurà que dirà que han estat els mateixos israelians que han llençat els coets (per a alguns són inútils per a tot menys per al què els interessa!) També cal considerar que hagi estat algun grup palestí… però tenint en compte el control d’Hesbol·là a la zona és difícil imaginar-se que no hi té res a veure.

L’actitud mostrada ahir pel líder d’Hesbol·là reiterant que estan preparats per a tot contra Israel entra dins la lògica de la guerra que tan critiquen a Israel. Insisteixo en la comparació amb les baralles de carrer o de col·legi, on el fort imposa la seva llei a força de cops, i el feble, enlloc d’evitar-lo, li busca raons. De qui és la culpa? Dels dos. Que, un cop més cal recordar-ho, dos no es barallen si un no vol. I voler la pau de veritat no és signe de debilitat o feblesa (significat de la paraula imbècil en el seu origen).

Ara què cal esperar-se? Doncs hi ha diverses possibilitats. Israel fa una demostració de bones intencions i passa per alt l’atac per evitar una nova escalada de violència (suposant que sigui un atac aïllat per part del qui hagi llençat els coets). O bé, per evitar una possible escalada de violència en contra decideix fer algun tipus d’atac preventiu. No cal buscar una lògica amb criteris pacífics en aquesta última opció. És la lògica de la guerra.

Hem començat malament l’any; s’acosten dies grisos; i ara començarà la guerra informativa també al Líban… Imbècils!

4 Responses to Imbècils!

 1. Edu ha dit:

  Ferran, totalment d’acord. És el primer que he pensat. Què els hi passa, a aquests? No van tenir prou fa dos anys? Ja es veu que hi ha “arguments” (no sé si es poden dir així) per buscar les pessigolles de qui té més força. Esperem que els israelians s’ho prenguin “bé”…
  Tot plegat és molt confús, difícil d’entendre i, si et poses en la pell de cadascun dels que estan ficats en aquesta guerra, és difícil trobar alguna cosa que justifiqui d’alguna manera el que està passant.
  Ens enrecordem molt dels que esteu allà. Encomanem, perquè això, ho arregla algú més Gran, o nosaltres no ho farem.
  Ànim!

 2. Calín Semaan ha dit:

  Era d’esperar, Hezbol.là estava esperant una “espurna” com aquesta per no deixar passar l’oportunitat de demostrar la seva força i el seu geni contra el gegant d’Israel, ja trigava a fer-ne una de les seves. Pinta molt malament aquest atac, això no crec que acabi aquí. Esperem, pel bé de tots, que algú i no se qui, pugui posar fi a aquesta “locura”. És una provocació en tota regla, a veure com mou fitxa Israel, si s’apunta als dos fronts, ja podem començar a córrer.

 3. Lali ha dit:

  Ai, ai ai…que em sembla que la cosa es complica molt i que tornaràs a tenir moltes entrades al bloc!
  Una abraçada, pensem en tu i també en tota la gent que està patint!

 4. MA ha dit:

  Per aquí els mitjans diuen que està descartat que sigui Hezbol·là… I encara s’ho han pres tots plegats amb força calma. Segons alguns, a Israel no li interessa desviar forces de Gaza i a Hezbol·là no li interessa perdre punts per les eleccions de juny. Una mica diferent de com ho comentes…
  A veure què ens diràs demà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: