Entre iraquians a Beirut


Visitant una família iraquiana a Beirut

Visitant una família iraquiana a Beirut

Ahir, sota un pluja intermitent i després d’un bon partit de tenis, un grup de 10 persones ens vàrem dedicar a repartir caixes de menjar entre famílies de refugiats iraquians que viuen a la zona de Sad el Bouchrieh, a Beirut. Era el final d’una campanya que ha consistit en la recollida de menjar, l’elaboració de les caixes, i el repartiment a unes 100 famílies realment necessitades.

Les escenes viscudes ahir són d’aquelles que et fan sentir content veient l’alegria dels altres. En molts casos, veient les cases de la gent, representava la possibilitat de celebrar el Nadal de manera digne. És evident que no ajudaran a sortir de la misèria, ni arreglaran un problema social amb implicacions internacionals. Senzillament no entra dins les nostres possibilitats. Però sí que permetrà alleugerir una mica les dificultats d’aquesta gent. Ahir s’agrupava la gent al voltant del cotxe per saber si hi havia una caixa per a ells. Com sempre, en aquests casos, et sap greu no poder arribar a més gent, però aquest dolor cal convertir-lo amb ganes d’arribar a més gent l’any que ve, d’aconseguir més implicació dels que poden donar.

Especialment dur va ser el cas del pare d’un nen de 5 anys, acabats d’arribar d’Irak. Els dos van ser segrestats, i maltractats, i ens demanava, amb una expressió que deia més que les seves paraules, que l’ajudéssim a aconseguir medicines per al nano. Et sents obligat a ajudar-lo per la injustícia que hi ha darrera el seu cas. Li vàrem dir que parlés amb un ONG que treballa al barri i amb la qual hem col·laborat per a aquesta campanya. Si algú s’anima a donar un cop de mà podeu veure la manera de fer-ho a la pàgina que ja us he presentat altres cops… La del Rafa Peró, que és qui ha organitzat tota la recollida i el repartiment dels aliments.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: