Respostes pendentsFa uns quants dies que tinc pendent respondre a comentaris i preguntes que m’heu fet darrerament. No me n’he oblidat, però fins ara no m’ha donat la vida per a gaire més.

La Calín va comentar en relació al viatge del general Michel Aoun a Síria que hi havia anat per negociar l’alliberament de detinguts libanesos durant els anys d’ocupació siriana. En el meu escrit comparava el viatge d’Aoun al que va fer en Carod-Rovira per parlar amb ETA. No dubto de les intencions, sinó de la manera. En temes com aquests les formes són molt importants. No és el mateix negociar a títol personal que a títol d’estat. És fàcil, a més, que algú vulgui aprofitar-se’n a títol personal. Aoun és un personatge que aixeca passions al Líban. A favor i en contra. Igual que Geagea, però al revés. És a dir, els que odien l’un enalteixen l’altre! Fins a tal punt que és difícil, si no impossible, treure’n un mínim de veritat en el què es diu d’aquests dos personatges.

Aconseguir l’alliberament dels presoners libanesos seria molt bo. Però em sembla que seria una llàstima treure’n un benefici personal, tenint en compte que les eleccions estan al caure. Però potser val més això que res, no?

La MA preguntava si els Reis aquí són d’Orient o no… Bé, els Reis han perdut el seu protagonisme. Aquí no sé gaire qui és el responsable tradicional del repartiment dels regals per Nadal. Ara mateix sembla ser més aviat el Père Noël entre els francòfons i possiblement (no ho tinc clar) Santa Claus entre els anglòfons. Entre els de parla i cultura àrab no sé qui els reparteix, o si és senzillament els regals de Nadal, sent es pares els que se n’encarreguen directament per facilitar la feina de tant ocupats personatges. En qualsevol cas, els reis aquí encara vénen d’orient, ja que si a Betlem venien d’orient aquí també han de venir d’allà, al estar tot en la mateixa latitud!

La Lali comentava del viatge a Sidó que veient els nanos com disfruten en les atraccions artesanals es pot descobrir (o recordar) que per ser feliços no fa falta gaires coses materials. totalment d’acord… Tot i que suposo que si tinguessin una mica més de mitjans també ajudaria a guanyar una mica en qualitat de vida (que no en dignitat!)

La M.P. feia una agosarada afirmació dient que sembla que em trobo millor aquí que allà… Les comparacions sempre són odioses, però és evident que aquí, malgrat (com dius) tots els problemes, m’hi trobo molt bé!

I, finalment, el Canyardo pregunta per l’horari libanès. Doncs bé, aquí no es va amb l’horari solar. Per a veure-ho més clar, pots entrar en aquest enllaç que em sembla que t’agradarà… Ara mateix la sortida del sol és a quarts de 5 del matí, i es pon a quarts de tres de la tarda… (cosa que vol dir que no anem amb l’horari solar, ja que es pon un parell d’hores més tard)…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: