El zouk de Saida


El zouk de Sidó

Continuant amb l’escapada del dissabte, avui voldria recomanar-vos el barri antic de Sidó (o Saida, insisteixo…). L’ambient que s’hi respira és realment autèntic. Es pot dir que és el què un s’imagina quan es parla d’un ambient oriental: carrers estrets, plens de botigues de tota mena, i de gent que va amunt i avall fent xivarri. Com es veu a la fotografia, els cables elèctrics formen una part important de la imatge: aquest caos amb un cert toc cutre que sovint s’espera, malauradament, en un ambient oriental.

Enmig de tot això, la gent, si dediques temps a parlar-hi, és encantadora. Com el que ens va fer parar a la seva botiga de dolços libanesos per ensenyar-nos les fotografies que s’havia fer amb l’ex-primer ministre Hariri i el president d’Egipte durant una visita que havien fet a Sidó. No ens va deixar marxar fins que no vàrem provar una de les seves delícies, com sempre regades d’un líquid dolç a més no poder… boníssim!

Enmig dels carrerons ens va sorprendre veure un cartell indicant la presència de la catedral ortodoxa. Un edifici del segle VIII, que si no tingués el cartell passaria per ser una casa normal. Cap signe de l’existència d’una catedral: una porta normal, finestres al primer pis… ens vàrem quedar amb les ganes d’entrar-hi per veure com era per dins. És la fotografia que teniu a l’esquerra. La catedral quedaria darrera vostre, però l’aspecte és igual que el què es veu a la imatge.

Passejant per aquests carrers, és fàcil preguntar-se com seria si el Líban fos un país en pau, ja que és evident que les possibilitats turistiques són enormes. Però a mi ja m’està bé poder visitar-lo sense que el turisme li faci perdre la part més autèntica!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: