El valor de l’aigua


La font de Nahr Ibrahim

La font de Nahr Ibrahim

Que l’aigua és un bé imprescindible per la vida és bastant evident. I que és escassa, també. A Catalunya ha provocat bastants problemes la manca de pluja durant uns quants mesos, fins que un cert personatge va decidir demanar-la a la Moreneta… i des d’aleshores, pel què he pogut saber, ha plogut com Déu mana

Al Líban l’aigua és abundant. Tant, que no hi ha gaire cultura d’estalvi. Sovint trobes aigua pels carrers, en fuites de les conduccions que tarden dies en arreglar. El paisatge verd d’algunes zones contrasta amb els deserts que es troben a pocs quilòmetres, a Síria, per exemple.

La fotografia d’avui és del naixement de Nahr Ibrahim, un dels rius libanesos. Neix del no-res, i a pocs quilòmetres queda convertit, de nou, en el no-res. Tothom en pren l’aigua sense massa miraments. La legislació, com passa sovint en aquest país, o és inexistent o s’incompleix. És sorprenent la quantitat de conductes que fan arribar l’aigua a diferents pobles i cases, sense cap mena de control.

El lloc és agradable tot i el caos que, també aquí, es troba. Comentava amb una persona que recorda l’Espanya dels anys 70, amb chiringuitos bastant cutres i descuidats, on la gent va a dinar els diumenges, o a prendre alguna cosa aprofitant la fresca relativa durant l’estiu.

La riquesa de la natura està poc cuidada, i poc valorada al Líban. Si un arbre molesta, es talla i s’ha acabat. Com en altres temes, em sembla que entre el caos libanès i l’asfíxia legislativa europea s’hauria de trobar un equilibri que posi les coses al seu lloc: un respecte a la naturalesa, sense convertir-la en un objecte absolutament intocable, en una mena de déu amb més drets que els propis humans…

I que la falta d’aigua és una font de problemes podeu preguntar-ho als palestins i als israelians, ja que part del problema a l’hora de repartir terres està en el control de l’aigua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: