Dos dies per comentar


Celebrant la independència... de Siria! el 2005

Celebrant la independència... de Síria! el 2005

Ahir va ser el Dia Universal del Nen, i demà celebrem la festa del Dia de la Independència… Cada tema es mereixeria un escrit especial, però avui només podré introduir els temes. A més cal parlar també dels incidents que s’estan produint a Trípoli entre l’exèrcit i milicians (per ara ho deixarem així, milicians…).

Del dia del Nen (això d’universal em sembla, com a mínim, presumptuós) només dir que al Líban es poden veure molts (o bastants, depèn dels ulls de cadascú) nens treballant.

És cert que no són els fills de les famílies benestants de Beirut, sinó més aviat la gent dels pobles, els palestins, alguns sirians (o siris, que avui he confirmat que es pot dir de les dues maneres!)… Ahir vaig llegir en algun lloc les típiques coses que es diuen quan es parla del treball infantil. No sé per què, veient el titular d’algun diari que deia que més de 200 milions de nens es veuen obligats a treballar, em va venir el cap un altre possible titular que digues que 800 milions de nens es veuen obligats a anar a l’escola. O no? Són temes que no s’expliquen amb un titular. I encara menys s’arreglen. Però si que un es queda una mica més tranquil després d’haver dit un no hi ha dret!

Bé, del segon dia, el de la independència, afegir que és la independència de França la que se celebra demà., ara fa 65 anys. Per festejar-ho com toca, una bona paradeta militar, amb els famosos Hawker Hunter. Per completar la informació que aportava el Canyardo, dir que sembla ser que el Líban disposa de 8 HH (sencers, o gairebé), que va intentar utilitzar fa dos anys per l’atac de Nahr el Bared, però degut al xivarri i fumera que feien van deixar-ho per a més endavant. Aquests dies està entrenant-se un únic HH per a la festa de demà. Esperem que tot vagi bé. I afegir que sembla que, a més dels 8 HH de fa 50 anys, també disposa de 2 (!) avions moderns i amb tots (?) els complements necessaris…

I pel què fa als incidents d’avui, dir que sembla que hi ha hagut 2 morts i 4 ferits pels enfrontments entre militars i milicians al nord de Trípoli. Ja veurem quines han estat les circumstàncies de tot plegat.

8 Responses to Dos dies per comentar

 1. M.P ha dit:

  Ara sí que ets a punt de l’entrada 20000. Com que demà vaig a Andorra no sé si podré guanyar el premi que adjudiquis a quí sigui l’afortunat de ser el que fa a questa xifra tant rodona!

  Com pots veure segueixo dient coses…

 2. Bartomeu ha dit:

  Ei 20.002
  Bartomeu i Encarna, endavant

 3. frenchy ha dit:

  Bonsoir, je découvre votre blog ce soir, même si je ne comprends pas trop l’espagnol (ou le portugais)
  il me semble que le lien vers libnanews ne fonctionne plus:
  l’adresse directe, http://libnanews.com est mieux indiquée que l’ancienne adresse Lebnanews.com/Newlib

  a bientôt

 4. ferrancanet ha dit:

  Merci beaucoup, Frenchy. J’ai changé déjà le lien vers libnanews.

  Bartomeu…. llàstima! Has perdut un viatge al Líban amb tots pagat ; ) Una abraçada als dos!

  M.P. ja m’explicaràs com ha anat per Andorra!

 5. jimmy13jazz ha dit:

  M’acabo de llegir ‘Jo vaig ser un nen soldat’, de Licien Badjoko

  Us el recomano, excel·lent.

 6. M.P ha dit:

  El tema dels nens soldats sí que és terrible…

 7. M.P ha dit:

  Pour Frenchy. Pour votre information.

  La langue de cet blog n’est pas l’espagnol, c’est le catalan. C’est la langue de Catalongne (Catalunya), au nord-est de l’Espagne. Et aussi on la parle dans d’autres zones de l’état espagnol et dans quelques zones au nord des Pyrénées, dans le sud de la France.

  A bientôt

 8. ferrancanet ha dit:

  Aquí de nens soldats en teoria no n’hi ha, però quan hi ha problemes es poden veure molts adolescents implicats amb més o menys intensitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: