Visca la crisis…


Generador elèctric a base de fuel

Generador elèctric a base de fuel

Espero no molestar a ningú amb el títol d’avui.

Acabo de pagar el carburant del generador que permet tenir electricitat durant les tres hores (com a mínim) que cada dia passaríem a les fosques gràcies a l’eficiència de l’Electricitat del Líban. Doncs bé, gràcies a la crisis, el preu ha caigut a la meitat de fa mig any. Ara ja no em fa por que vingui el conserge a dir que cal comprar més mazout.

Cal tenir en compte que, a més de pagar cada mes l’electricitat i el manteniment de la caldera, cal pagar el fuel que s’utilitza durant les tres hores d’apagon diàries. Però a més, durant l’estiu, aquestes tres hores van acompanyades dels aires condicionats (difícilment prescindibles si has d’estar a casa), a més de les màquines habituals.

En resum, les factures de fuel per a tot l’edifici (de 7 pisos) superaven els 500 dòlars cada cop que calia comprar-ne (comprant mitja tona). Tenint en compte que era quan l’euro estava a 1’50, significa 333 euros. Doncs bé, ara són 350 dòlars, a 1’30 l’euro, és a dir, 270 euros. Total, que gràcies a la crisis, puc dir que cada cop que compro mazout m’estalvio 150 dòlars, tot i que només m’estalviï 63 euros… Això voldria dir que l’euro està a 2’38 dòlars… Visca la crisis!!

Bé, amb tot això el què pretenia era mostrar-vos com els efectes de la crisis depenen de molts factors. Ara mateix, si cobres en dòlars i pots gastar en euros la cosa surt bastant arregladeta, com a mínim en comparació amb fa uns mesos. I si es combina la baixada del petroli amb la pujada de l’euro resulta que tot i que el petroli baixa també a Europa, es nota molt més als països on el dòlar és moneda de canvi…

Així, si la crisis la notes per tot arreu, com a mínim pots consolar-te amb el què t’has estalviat en mazout!

Anuncis

One Response to Visca la crisis…

  1. Calín ha dit:

    Almenys en pots treure alguna cosa positiva de tot això, visca la crisis sempre i quan el “mazut” baixi de preu!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: