Curiosa notícia!


Avió

L'avió d'ahir...

Ahir, mentre escrivia per al bloc, vaig poder escoltar el soroll d’un avió volant a (molt) poca altura. Evidentment, vaig intentar saber de qui era, ja que la resposta era important.

Si ve d’Israel, la provocació és bastant bèstia, ja que es tracta d’un vol a pocs metres, res a veure amb els que ens té acostumats quan sobrevola la Bekaa o el sud del país… Si fos de Síria, el fet podria ser encara més greu, ja que què hi pinta un avió militar sirià al Líban volant com ho feia el d’ahir? També podria ser que no fos un avió militar (no l’havia vist, només sentit), però aleshores la resposta era evident: s’hauria hagut d’escoltar l’explosió al cap de pocs segons… i gràcies a Déu no hi va haver més sorolls estranys (deixant de banda tots els sorolls constants no estanys).

Doncs bé, la resposta resulta que es trobava a casa! Després d’un any de sentir dir que el Líban no té avions militars, resulta que sí que en té, i que els tenia molt ben guardadets. O com a mínim en té un… Un Hawker Hunter que ahir va estar sobrevolant Beirut, practicant els exercicis que el proper diumenge farà amb motiu de la festa de la Independència. La veritat és que no sé si es tracta d’una peça gaire moderna, ni gaire útil, o si és més aviat com el gol de l’honor en un partit de futbol. Aquí tenim el nostre avió! Tot i que de poc ens servirà, més que per treure’l els dia de festa…

Avui em deia un xilè que va ser amb avions com aquest que es va fer el cop d’estat a Xile l’any 1973… És a dir, fa 35 anys… Si els avions envelleixen com els cotxes, em sembla que aquest model hauria d’estar més en el Museu de Badaro, al costat de les primeres lletres fenícies i altres restes històriques.

2 Responses to Curiosa notícia!

  1. Canyardo ha dit:

    El Líban té Hawker Hunters des de l’any 1958. Durant la guerra civil es van utilitzar poc, i sembla que no volaven d’ençà del 1983. Darrerament els volien ressuscitar però hi havia una “pega”: la manca de recanvis dels cartutxos que s’utilitzen per “disparar” enfora els seients dels pilots en cas d’emergència (Wikipedia dixit).
    La pregunta ara és: han trobat ja els recanvis o no?

  2. ferrancanet ha dit:

    Si és que no sé per què escric jo el blog…! Gràcies, Canyardo, per la informació. Esperem que no calgui saber si han trobat les peces de recanvi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: