Qui és l’última?


Visita del Princep Felip a les tropes espanyoles a la base de Marjayoun

Visita del Príncep Felip a les tropes espanyoles a la base de Marjayoun

Fa temps que tenia ganes d’escriure sobre com els libanesos (en general) fan les cues quan han d’esperar. Bé, de fet, això de fer cua no seria la millor expressió per descriure la manera que tenen d’esperar a que arribi el seu torn.

Per entendre-ho posaré un exemple. Quan arribes a correus et trobes que el mostrador està ple de gent esperant. És difícil saber a qui estan atenent i qui està esperant, ja que tothom està en primera línia, repartits per l’espai que queda davant de les persones que treballen a l’altre costat del mostrador. Quan arriba algú nou, va directament a la persona que està treballant i li explica el què vol fer.

Per a una persona que no està acostumada a aquesta manera de fer, és difícil situar-se. Costa bastant ignorar a la gent que ja estava allà quan tu has arribat, i passar per davant de tothom. Però si no espabiles et pots passar tot el dia esperant, ja que els que arriben després de tu se’t posen davant sense cap mena de problema.

A vegades trobo a faltar la pregunta tradicional qui és l’última? acompanyada de la igualment típica resposta servidora! I és que mostren un respecte vers els altres realment exquisida. I, a vegades, tan en la circulació com en les cues, sembla que falta aquesta educació cívica. I que consti que, tot i que m’hagi referit als libanesos en general hi ha excepcions, com sempre. Però entre els mateixos libanesos hi ha qui es desespera veient aquestes coses i altres de similars.

En alguns casos, però, em recorden a les coses que es veien fa un temps (ara em sembla que és més difícil) per allà. Sobre tot el què es refereix a les escombraries llençades a qualsevol lloc del país: rius, carreteres, muntanyes, platges… Pots trobar-te de tot a qualsevol lloc!

La foto no té res a veure, evidentment. Però ha estat notícia fa un parell de dies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: