La pluja mediterrània al Líban


Pluja (del 2006 a la foto) al Liban

Pluja (del 2006 a la foto) al Líban

Aquests dies estem tenint pluja per aquestes terres. Pluja en forma de tempestes, amb llamps i trons, i aigua a dojo. Com les tempestes que cauen a la costa mediterrània occidental durant la tardor. Una altra similitud entre els dos extrems del Mare Nostrum.

No sé si els extrems que es veuen en la climatologia tindran alguna relació amb la manera de ser mediterrània. Quan ens referim a la gent dels països nòrdics sovint s’afirma que la seva manera de ser està en part influenciada per la climatologia i per les porques hores de sol que hi ha, que els porten a quedar-se a casa en comptes de sortir al carrer. Docs possiblement les posicions extremes i radicals (i sovint, diguem-ne per exemple, viscerals) que hi ha per les terres mediterrànies es deuen (en part) a la diversitat climatològica: passes d’un sol imponent a un diluvi igualment imponent, de l’aire càlid als vents desenfrenats, del cel blau al cel negre tallat pels llamps…

Aquí (com passava allà fa uns anys; ara suposo que tot deu funcionar a les mil meravelles) quan plou tot es bloqueja, s’inunden carreteres, etc. El què no passa per aquí és que s’espatllin els semàfors ni s’hagin de parar els trens deguts a averies. Potser perquè no en tenim gaires dels primers, ni cap dels segons.

El semàfor és una peça representativa dels intentes de modernitzar el país. En alguns llocs no passen de ser simples elements decoratius (ja que ni tan sols arriben a funciona). El tren és una peça de la modernitat perduda. N’hi havia hagut, però la guerra i la desídia han fet que desaparegués, i encara pots trobar-te trossos de via perduts enmig de mlaes herbes.

3 Responses to La pluja mediterrània al Líban

 1. Lali ha dit:

  Ahir a Calders estàvem a 28 graus al sol…i divendres fem la Castanyada, saps?

 2. ferrancanet ha dit:

  Aquí tenim màximes similars; mentre plou, estem a 23 o 24º, però a la que surt el sol puja ràpidament. De castanyes també en menjaré (no sé si l’1 o més endavant) ja que per aquí també en mengen (i en comptes dels moniatos, patates!)

 3. M.P. ha dit:

  De castanyes i una mena de barreja entre moniatos i patates ja en varem menjar a Corea, i no és zona mediterrània, però sí que està a una latitud similar a la de casa nostra.

  Bona castanyada a tots dos quan la feu…

  M.P.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: