Somniem?


Castell de la vall d'Akkar, al nord del pais. Una visita pendent.

Castell de la vall d'Akkar. Una visita pendent

El Líban actual em recorda, en un cert sentit, a la Catalunya que vaig viure a mitjans dels anys 80 (la dels 70 suposo que encara seria més similar, però no puc recordar-la). I el què estic vivint aquests últims mesos m’ha fet recordar una (altra) cançó del Lluís Llach, on parla dels somnis impossibles i insensats d’un poble que creu en un futur millor.

El libanès ha après també a esperar. N’ha après tant, ha tingut tant de temps per aprendre’n, que uns quants han arribat a desesperar del seu propi país, o han preferit esperar des d’un altre lloc.

Darrerament els somnis s’estan disparant. Es veu una possibilitat d’arribar al què durant tant de temps s’ha perseguit, i al mateix temps hi ha una por, fruit de l’experiència, a què qualsevol cosa pugui enviar, de nou, tot plegat a fer punyetes. Per als seguidors del tenis, em sembla que la situació es pot comparar a la del tie-break en el tercer set (si es juga al millor de cinc sets), després d’haver perdut dos sets. Si guanyes el punt guanyes el set, i et poses 2-1, amb possibilitats de remuntada. Si el perds, perds el partit. Són dos punts els que fan canviar-ho tot.

Aquí estan canviant les coses, però encara sembla que qualsevol tonteria pugui espatllar-ho per enèsima vegada. És veritat que els canvis que hi ha hagut s’han fet sobre els mateixos fonaments tronats i desgastats que hi havia fa uns mesos, però es confia en què aquesta vegada pugui funcionar: que Síria vulgui realment cooperar (sembla, per exemple, que està controlant les fronteres per evitar el pas de terroristes…); que Israel desitja una certa pau amb el Líban (i em sembla que caldria tenir en compte el detall que fins ara són els que estan prenent la iniciativa…); que els polítics s’estan centrant una mica més en treballar enlloc de parlar…

Somniem? Potser sí. Però tothom té dret a fer-ho, i més si els somnis van acompanyats d’actes cincrets per aconseguir fer-los realitats. Si no, és millor potser parlar d’imaginació.

2 Responses to Somniem?

  1. M.P. ha dit:

    Veig que la banda sonora de la teva vida és en Llach!

  2. ferrancanet ha dit:

    Totalment d’acord. Amb aquesta banda sonora tens cançons per a totes les ocasions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: