Exemple pràctic de diversitat


Busca el teu lider... O com vendre!

Busca el teu líder... O com vendre!

La fotografia d’avui va ser feta durant el mes d’agost, però fins ara no l’he poguda penjar. És un exemple, molt clar, del què ofereix el Líban: una barreja de mentalitats, de cultures, de religions, de partits polítics, de líders tots junts. Com a la fotografia, el problema és que el país és molt petit, i no hi caben tots, un tapa l’altre.

Podeu veure-hi des d’estampes religioses (Jesús, la Verge, sants libanesos) fins a fotos d’alguns dels líders polítis (Hariri, Gemayel, Geagea, Nasrallah…), a més de la del president libanès de torn.

És un exemple real tret d’una de les botigues del barri antic de Byblos, el més occidentalitzat dels que hi ha al Líban (res a veure amb els de Saïda o Tyr, ni amb el de Trípoli). I és un bon exemple de com un autèntic libanès fa el què faci falta per tal de poder vendre alguna cosa.

El venedor fenici, per exemple, sempre et dirà que sí que tenen el què li demanes, encara que ho hagi d’anar a buscar a la botiga del davant. És qüestió d’afegir-hi un petit marge, però millor això que res. En el cas de la fotografia no cal ni tan sols anar-ho a buscar a la botiga del costat, ja que ell té imatges per a (casi) tots els gustos!

Aquí tenim de tot, i sovint massa barrejat com per evitar que hi hagi problemes. Aquesta nit, sense anar més lluny, han tornat els problemes (puntuals, evidentment) entre partidaris de diferents partits… balanç, 4 ferits!

4 Responses to Exemple pràctic de diversitat

 1. Alex ha dit:

  Hola Ferran!
  Aquest post m’agrada, hi ha quelcom de cosmopolita sense oblidar la tradició, el futur fet present al Líban… qui ho havia de dir?

  Si la botiga fos meva, també hi vendria miralls!

  Una abraçada!

 2. ferrancanet ha dit:

  Àlex, quant de temps!

  De ben segur que de miralls també n’hi havia, i per a tots els gustos!

 3. Alex ha dit:

  … els miralls ben nets, de tal manera que qui els compres podes veure què s’emporta a casa, fer autocrítica -sempre és bo- i tirar endavant el Líban!

  Autocrítica!!!

 4. ferrancanet ha dit:

  un plantejament diferent de la portada de “l’home de l’any” de la revista Time de fa uns anys, on van posar un mirall… però no crec que busquessin precisament l’autocrítica!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: