Comencem amb sorpresa


Tropes de la UNIFIL controlant la linia blava

Tropes de la UNIFIL controlant la "línia blava"

He actualitzat l’apartat “El Líban“. Ja em direu què us sembla.

Finalment trobo el temps per a posar-vos al dia de la meva arribada a Beirut. El viatge de retorn va completar un mes extraordinari, que m’ha permès trobar-me amb molta gent que feia temps que no veia. L’escala a Roma em va servir per acabar de carregar les piles de cara el curs que ara comença. Malgrat els problemes que semblava que enviarien a Alitalia a la història de l’aviació, vàrem volar sense incidents, amb puntualitat exquisita i un molt bon servei (fins i tot el tradicional sopar-esmorzar a quarts de dotze de la nit…!)

Les moltes hores de viatge i les poques de son van fer que el primer dia aquí fos bastant inútil. Però després d’una nit de descans va arribar la primera sorpresa (molt esperada!) del nou curs.

A primera hora del matí d’ahir, acompanyats d’un coronel de l’exèrcit espanyol, d’un periodista-escriptor català i un cooperant portuguès (a més del Rafa, que ja ha aparegut altres cops per aquest bloc) vàrem anar cap el sud, per visitar la base espanyola de la UNIFIL. El què vàrem veure (i fotografiar) i sentir em proporcionarà material per anar escrivint durant uns quants dies. Realment val la pena l’escapada!

Pel què fa a la vida per aquí, pocs canvis… Les obres típiques d’estiu que mai s’acaben, s’han acabat! ja es veu que comparteixien molts tics mediterranis. Els atemptats i incidents que mai s’acaben… no s’han acabat, per ara.

La política està a tope mirant les eleccions del 2009, la situació als EEUU, al Líban, a Iran, a Síria… Total, que estarem entretinguts una bona temporada.

I a mi se’m gira feina de tot tipus. Però esperem que trobi el temps per a cuidar del bloc!

Avui us poso una fotografia de la zona. Queden pendents les d’ahir!

3 Responses to Comencem amb sorpresa

 1. M.P ha dit:

  Bon començament!! a veure què ens expliques. Els militars ara són el blanc dels atemptats, oi?

  M.P.

 2. MA ha dit:

  Hola altra vegada!

  Respecte a l’apartat del Líban: m’agradaria que hi sortís algun mapa i potser també alguna traducció de les ciutats. Per exemple, si vas a Google Maps, no sé si Tarabulus és Trípoli i Sur és Tir. I si diem Sur al sud perquè Tir està al sud… Sort que Baalbek és Baalbek (a menys que gràcies a tu diguem Baalbek a Baalbek i resulti que hi havia una versió catalana del nom).
  Per cert, que no sé si és realitat o cartografia, però per carreteres sembla com si Israel fos el Vallès i el Líban el Pallars!

 3. ferrancanet ha dit:

  MP: Els militars són blancs dels atemptats, però fins ara (i darrerament…) ho són els militars libanesos. Els de la UNIFIL estan més tranquils aquests últims mesos

  MA: ho treballaré una mica. Pel què fa als noms, la veritat és que és un mal de cap, ja que sovint és la transcripció dels noms àrabs, però també cal tenir en compte que alguns són coneguts també perquè surten a la Bíblia, i després cal tenir en compte que cada idioma els tradueix com pot… I pel què fa al Pallars i el Vallès, veient la foto estic d’acord amb tu, però seria al revés ; ) No sé si tindrà alguna cosa a veure l’aigua “libanesa” que agafen a Israel, o les expectatives respecte al futur que tenen els libanesos que viuen al costat d’Israel…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: