Fent les maletes


Tannourine

Tannourine

Aquest és l’últim escrit des de Beirut abans de volar aquesta nit cap a Barcelona. Aquests quatre dies passats a Al Tilal han estat molt interessants, i m’han proporcionat noves idees per al blog, però em sembla que hauran d’esperar al retorn, d’aquí a un mes, aproximadament.

Només dir-vos que vaig poder estar amb un general ja retirat, amb persones que durant la guerra civil van combatre amb diferents grups, i que actualment també estan en diferents partits polítics, amb diferents graus d’implicació. Notícies interessants, noves informacions sobre temes clau en aquest país, i que sovint no es coneixem prou bé; i també sobre l’actualitat, la situació política i social, i el què pot acabar passant per aquestes terres i els seus voltants.

Mentrestant, les notícies libaneses no han estat massa bones, la veritat. Atac contra un helicòpter militar, amb execució posterior del pilot en mans, sembla ser, de gent d’Hesbol·là; incidents armats en diferents punts del país… No és precisament un panorama consolador. Espero que els esdeveniments no precipitin el meu retorn al blog!

Per compensar les males notícies, ahir el governament va anunciar el nou cap de l’exèrcit, que té per davant un paper no només difícil i dedicat, sinó en certa manera impossible: gestionar un exèrcit en un panorama on sovint queda en un tercer pla, amb regions del país on no pot intervenir, intentant quedar fora de les disputes partidistes i sovint confessionals. Després del seu nomenament ja han comenaçat a aparèixer les crítiques per la manera amb què s’ha fet l’elecció. Molta sort!

La foto és de Tannourine, on es poden veure tres ponts naturals. Un espectacle del què és capaç de fer la naturalesa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: