Estiu al Líban


Un dels fars al sud de Beirut

Sol i platja. Un cop més es demostra que el Mediterrani homogeneïtza els hàbits de la gent. Quan arriba la calor, la gent busca un refugi on passar les hores més dures; una caseta situada a certa altura per fugir de les altes temperatures i la humitat de Beirut; o una platja on passar el dia al sol amb tranquil·litat.

L’estiu al Líban (o com a mínim aquest estiu) sembla que calmi els ànims de la gent. En tots els sentits, ja que el ritme de treball es redueix al mínim imprescindible, i els problemes de seguretat també semblen oblidats (ja arribarà el dia de tornar a pensar-hi).

El Centre Ville de Beirut és un formiguer des del moment que comença a afluixar el sol, i fins ben entrada la nit les terrasses estan plenes a vessar de gent que pren la fresca, xerrant i fent passar l’estona. A Raouche, el passeig marítim està ple de gent que va i bé, que corre, que va en bicicleta, nens jugant, gent intentant vendre tot tipus de coses, gent pescant… La vida ha tornat a sortir als carrers de Beirut, però les altes temperatures fan que es concentri en llocs concrets. És evident que el centre comercial del què ja us he parlat en altres ocasions està absolutament ocupat (en gran part per àrabs vinguts dels països del golf, amb els seus masseratis, ferraris, lamborghinis, hummers…).

No sé si tota aquesta pau tindrà alguna relació amb el fet que després de dos anys el Parlament ha tornat a reunir-se per a fer la seva feina. Amb els polítics ocupats sembla que la gent pot dedicar-se inalment a gaudir una mica del país.

3 Responses to Estiu al Líban

 1. Calín Semaan ha dit:

  Sembla que tot torna a la normalitat, ara sí que poden disfrutar de l’estiu com cal, espero que tú ho puguis gaudir també.

 2. M.P. ha dit:

  Aquí també estem disfrutant de l’estiu. Hem estat uns dies a Calders amb quitxalla i s’hi estava molt bé. Tornar a Barcelona avui ha estat una mica “durillo”: calor, humitat… amb ganes de fer el què fan a Beirut: sortir tard, buscar la fresca on sigui…

  No sé si avui ni nosaltres ni el Tomeu dormirem gaire… Sort que demà tornarem a una “caseta a una certa altura”… ja veus, com al Líban. La Mediterrània és la Mediterrània…aquest gran llac que ens agermana més enllà de races i creences, i que és l’origen de tantes coses…

 3. ferrancanet ha dit:

  Totalment d’acord amb les semblances dels diferents costats de la Mediterrània. A més, aquí encara es podria dir que la gent estiueja a Valldoreix, ja que molta gent té la segona residència a llocs bastant propers de Beirut, però suficientment frescos…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: