Què s’està coent?


Forces de la FINUL

Forces de la FINUL

Fa dies que estan sortint notícies com a mínim estranyes. Notícies que venen d’Israel o d’Hesbol·là, que sembla que tenen com a objectiu escalfar l’ambient per un costat, i posar en evidència coses que estan passant i que no haurien de passar (si és veritat el què es diu).

Israel ha fet saber que Hesbol·à disposa d’un sistema de míssils que pot atacar els avions militars israelites. Míssils que estarien situats al sud del Líban, tant a la zona nord del riu Litani com al sud (on en teoria la FINUL està encarregada d’impedir la presència d’armes). De passada ha enviat un missatge a Síria i Iran dient que no acceptarà una presència militar semblant, que faria canviar l’equilibri de forces de la regió; i també a la FINUL, que no estaria fent una part de la missió que té encarregada (el control de la zona libanesa propera a la frontera amb Israel).

Per la seva part, Hesbol·là ha criticat la FINUL per treballar a favor d’Israel, fent feines d’espionatge, i que estaria preparada per a atacar Hesbol·là en el cas que membres d’aquest grup capturessin possibles pilots d’avions israelians abatuts.

Es pot llegir la notícia en diferents sentits i amb diferents tons d’intensitat, des de la preparació d’una acció per part d’Israel per atacar de nou (com fa dos anys) a Hesbol·là, fins a la simple estratègia per a calentar l’ambient intern del país, tenint en compte la diversitat d’opinions respecte el paper d’Hesbol·là en la defensa del territori libanès, així com la legitimitat de les accions organitzades per aquest partit-milícia. Avui matei el president del parlament ha qualificat la resitència com l’orgull libanès!

Per cert, que si no hi ha sorpreses dilluns estaré a la base espanyola de la FINUL, per saludar-hi a un amic abans del seu retorn (he vist que és notícia als mitjans de comunicació d’allà…).

I per acabar, avui m’he estrenat com a lector-corresponsal de La Vanguardia

One Response to Què s’està coent?

  1. Ignacio ha dit:

    Dedicaré un post al meu Blog sobre la situació. La veritat que es molt complexa la situació..uf uf..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: