Libanès al volant (i II)


Ahir, després d’haver publicat l’escrit, vaig veure que m’havia oblidat d’unes quantes coses importants. Avui espero acabar amb aquest tema. El comentari de la Calín em fa pensar que no m’he inventat res… potser fins i tot m’he quedat curt! Aquí teniu altres instruccions importants:

Condueix amb la mà fora del cotxe. És molt útil per indicar als altres vehicles que han de reduir la velocitat, o que penses girar cap algun costat. Així no cal que utilitzis els intermitents, ni que et preocupis per saber si les diferents llums del cotxe funcionen. Això és aplicable especialment als taxistes, però està molt generalitzat.

Coses que cal fer mentre es condueix:

parlar per telèfon: és important parlar per telèfon enmig de totes les operacions complicades, com per exemple aparcar en un espai reduït mentre una enorme fila de cotxes espera, o canviar de sentit en un lloc prohibit i sense espai per fer la maniobra.

menjar: també és una especialitat dels taxistes, però no és una exclusivitat seva. Un bon manushi, una amanida o el què sigui. Menja, i si pot ser, oblida que estàs conduint; els altres ja espavilaran…

Aquestes coses que cal fer mentre es condueix no són exclusives dels conductors de cotxes automàtics. Qualsevol persona pot fer-ho, i és un signe de domini de la conducció (encara que sovint sembla el contrari en ulls occidentals…!) Per tant, és millor conduir amb una mà fora, mentre l’altra s’utilitza pel telèfon o per l’ensalada, o fins i tot per fumar un bon narguile

– no t’immutis per res: vas en contradirecció a l’autopista? No t’immutis. Has de canviar de sentit a l’autopista? Cap problema. El lloc on vas està en un carrer de sentit únic i és més ràpid anar contradirecció? No et preocupis encara que hi hagi la policia. No trobes lloc per aparcar? Doncs deixa el cotxe on siguis!

Però, atenció! La tecnologia recaudatòria ha arribat al Líban, i, encara que sembli contradictori amb tot el què he dit, en algunes autopistes hi ha radars fixes i d’altres en vehicles de la policia. Els fixes no sé si funcionen. Els dels cotxes patrulla, sí. I si et paren en prenen el carnet fins que paguis (tot i que el policia pot haver arribat al lloc anant en contradirecció). Això és el Líban!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: