Visita del ministre d’AE sirià, i els primers incendis…


A Pine-land, amb el Rafa i l'Omar

No crec que tingui absolutament cap relació una cosa amb l’altra, però m’ha semblat interessant posar-ho tot junt (de la mateixa manera que la fotografia no té res a veure amb les altres dues coses, però tenia ganes de posar-la…).

Ahir teníem per aquí el ministre d’afers estrangers de Síria en visita oficial, per convidar el president Sleiman a visitar el país veí en els propers mesos. Hauria de servir per a normalitzar les relacions entre els dos països, però cal veure si acaba sent l’ocasió perquè el govern sirià es reestableixi d’alguna manera en el país dels cedres, o per ajustar la influència que hi ha tingut durant diferents períodes.

Alguns van aprofitar la visita per demanar l’alliberament dels libanesos que estan en presons a Síria des de fa anys, sense que aquest país ho hagi reconegut mai.  La resposta del ministre pot ser conciderada, com a mínim, de cínica: si han esperat trenta anys poden esperar unes setmanes… La veritat és que sona a broma de mal gust.

Avui la notícia canvia de to amb l’arribada dels primers incendis de la temporada estiuenca. És un fet que es repeteix a molts dels països del Mediterrani, on els estius són molt secs, i les temperatures altes. La diferència, un cop més, és que aquí els mitjans per eviar-los i per apagar-los són molt limitats. Si s’hi afegeix l’incendi com a manera de trobar terrenys on construir-hi després, el perill es multiplica.

Repeteixo que una cosa no té res a veure amb l’altra. Però estic segur que algú deu trobar una explicació als incendis tan o més surrealista encara. Si hi ha qui pensa que Israel ha creuar el llop i la guineu per aconseguir un animal que es mengi les collites libaneses, segur que hi haurà qui pensarà que els incendis estan provocats per la muhabarat síria o el mossad israelí…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: