Maneres de celebrar…


A l'autopista del sud, cam� de Tir

A l'autopista del sud, camí de Tir

Ahir vaig anar de nou a Tir, per prendre algunes imatges del port i dels pescadors. De camí, a mig camí, les restes de la festa per rebre els presos alliberats per Israel es trobaven per tot arreu: banderes, baneretes, pancartes, pósters i tot el què volgueu.

La pancarta de la fotografia està en àrab, i per tant no puc dir-vos què hi diu (podria buscar algú, però ara no tinc massa temps), però n’hi havia algunes en anglès (pensades, suposo, per a la premsa estrangera o pels pocs turistes que puguin veure-les) on els missatges estaven dirigits directament contra Israel.

Divendres vaig sopar amb els pares d’un dels nanos que va estar al campament. Durant el sopar va sortir el tema del discurs del Nasrallah, i la sorpresa va ser veure com el posaven pels núvols. El motiu? Que és l’únic que pensa per en tots els libanesos. Em va sorprendre, però vaig acabar-ho d’entendre quan la conversa va continuar, i pel què deien i pel què no deien, vaig deduir (no era molt difícil) que són Aounistes convençuts (partidaris del general Aoun, antic president i actualment a l’oposició, i aliat amb Hesbollà…).

Aquest cap de setmana he après, a més, que el Sant Joan al Líban és Sant Elies! Ahir vàrem tenir petards fins a passada la mitjanit. En general es tractava de petards de veritat, excepte en un dels camps de refugiats on van decidir utilitzar els de mentida, provocant 3 morts (tot i que això no és gaire notícia, ja que els ministres estan discutint el texte que marcarà la pauta del seu breu govern, i hi ha altres armes en joc…).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: