A Trípoli segueixen igual


Mentre segueixen les celebracions per la recuperació dels cadàvers de gairebé 200 milicians morts a Irael durant els darrers anys de conflicte; quan cada cop hi ha més gent que pensa que la situació de calma relativa pot establir-se de forma durable al Líban, a Trípoli, al nord del país, sembla que les notícies no hi arriben, i les coses segueixen com fa un mes.

Aquesta nit hi ha hagut un mort i 6 ferits en un nou combat entre grups sunnites i alauites (aquest darrers són una de les branques musulmanes, amb certa relació amb Síria i/o Hesbol·là, pel què sembla). El comentari d’un amic que viu a pocs quilòmetres de la zona resumia els fets de manera directa: tota la vida s’han barallat… I és que si dos pobles, dos grups, dos tribus, dos clans, dos etc. sempre han fet una cosa, per què canviar?

Trípoli és una ciutat que no té res a veure amb Beirut, de la mateixa manera que Tir o Saida. Les cases són diferents, l’urbanisme és diferent, els costums són diferents, la gent és diferent, i malgrat tot continua sent el Líban. Potser aquesta és una de les diferències respecte altres llocs: que el país pretén unir coses diferents, quan sovint el què passa és que les diferències busquen dividir el país… Hi ha molts exemples que podrien posar-se (ara, per exemple tenim el cas de Bèlgica… per no parlar del cas d’Espanya…!)

Esperem que també a Trípoli les coses puguin millorar i estabilitzar-se una mica, tot i que sembla que per aquelles terres tot està més descontrolat (o potser això és el què es vol vendre). De tota manera, tampoc es pot dir que sigui un cas aïllat, ja que fa uns dies hi va haver un intent d’atac al muftí de la república, al mont Sannine sembla que s’hi ha instal·lat Hesbol·là, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: