Intercanvi de presos (i cadàvers) entre Hesbol·là i Israel


Avui tenim festa nacional per celebrar l’intercanvi de presos entre Israel i Hesbol·là. En la majoria de casos, el què s’intercanvia no són presos, sinó cadàvers de soldats i milicians.

Es tracta, evidentment, d’una bona notícia, però de mica en mica, el to de victòria d’Hesbol·là es va convertint en una cosa una mica desagradable, i la raó em sembla bastant senzilla: Hebol·là ha demostrat que està disposat a fer el què calgui per defensar la llibertat, fins i tot negar-la als seus conciutadans. Caldrà esperar les celebracions posteriors a l’intercanvi, però m’imagino que les imatges seran bastant lamentables. Esperem que m’equivoqui!

Al mateix temps, a Israel hi ha qui parla ja d’un possible atac d’Hesbol·là després de l’intercanvi de presos, per venjar l’assassinat del que havia estat el seu cap militar. Són informacions que només pot contrastar-les el temps. Veurem què hi diu.

Avui ha d’haver-hi també la primera reunió del nou consell de ministres. Una barreja de colors polítics que pot ser molt positiva si es posen les piles per treballar per al país, o molt negativa si es dediquen a defensar els seus interessos. També és el temps qui ens dirà com acabarà.

2 Responses to Intercanvi de presos (i cadàvers) entre Hesbol·là i Israel

  1. Curiós ha dit:

    Que hi hagi sort! Que imperi la generositat…

  2. Calín Semaan ha dit:

    El que els cal és una bona injecció de diners i tal com es prepara l’estiu esperem que els “bentornats” (libanesos emigrants que sostenen el país amb el que donen a les seves famílies) i turistes hi deixin una bona cantitat. Aquest país ha d’aixecar el cap econòmicament al marge de les decissions polítiques, que no nego, són molt importants.
    Per aquí ja s’han publicat les balances fiscals del gobern central, han servit per demostrar tot el que surt de Catalunya i no hi torna, tot i que ha estat un simple gent ja que servir, diuen que servirà de poc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: