Una setmana dóna per molt!


M’imagino que algunes de les notícies libaneses hauran arribat més enllà de les fronteres d’aquest país. Jo les he conegudes avui, i encara m’estic fent la idea del què pot significar. D’entrada tenim el govern libanès que hauria de durar uns quants mesos, abans de les eleccions del proper any. Després tenim les converses entre Síria i Israel, que sembla que van en bona direcció. Hi ha, paral·lelament, la negociació entre Hesbol·là i Israel per a l’intercanvi de presoners (en algun cas, dels seus cadàvers). Hi ha també un nou clima en la relació entre el Líban i Síria. Podríem dir també alguna cosa de la famosa Unió per a la Mediterrània, però prefereixo esperar una mica per veure què vol dir tot això…

Doncs sí, tenim govern, President i Primer Ministre. Ja tenim un nou grau de normalitat. El país no té res a veure amb el què era fa només uns mesos. Bona notícia. Què ha canviat per poder arribar aquí? Doncs no ho sé. Potser ha canviat Síria, i les seves relacions amb Israel, i per tant, la seva relació amb el veí comú. És l’explicació més senzilla. Però encara cal esperar una mica per veure fins a quin punt aquest canvi és real i seriós. I també caldrà esperar a les properes eleccions per veure si aquest canvi acabarà significant no només el començament d’una etapa sense problemes entre els dos països, sinó més aviat una nova dependència del Líban respecte Síria. Si a les properes eleccions surten vencedors els partits prosirians, és previsible un gir considerable en aquest sentit… Però haurem d’esperar uns mesos per veure què passa.

Per ara, la gent es dedica a aprofitar el bon temps que fa per aquí per fugir a la muntanya, on molta gent hi té una segona residència (en molts casos es tracta de la casa en el poble d’origen de la família…). Guanyar una mica d’altura implica reduir considerablement les màximes i les mínimes, tenir nits més fresques, un aire més sec que el què hi ha a Beirut… en resum, un ambient molt més agradable que el que hi ha a Beirut, on la calor és, sovint, desagradabe.

One Response to Una setmana dóna per molt!

 1. M.P. ha dit:

  Ben vingut una altra vegada!

  Quantes novetats quan marxes!!

  Aquests dies estem degustant uns deliciosos dolsos libanesos que ens va portar la Mira. Són exòtics i boniíssims!!

  Esperem que les bones notícies durin….

  Una abraçada

  M.P.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: